maanantai 30. kesäkuuta 2014

Putkiohituksia ja kontakteja

Viikonloppuna minusta kuoriutui penkkiurheilija jymähtäessäni aika ajoin livestreamin ääreen katsomaan MM-karsintoja. Näin upeita suorituksia!

Otin pelkästään Lystin mukaani hallille, koska optiona on (himputin sade) oli ehkä treenit illemmalla Lykyn kanssa. Vein Lystin taas tossuissa halliin sisälle saakka. Tällä "tossut aina ulkona kesäisin" -metodilla tassut kestävät. Eilen tilasin lenkkareita 2 paria lisää, kaksi alkaa hajota. 35 $ pari + rahti 20 $, jos jotakin kiinnostaa.

Harjoittelimme ohjaavaan käteen tuloa, se on perinteisesti ollut Lystille vaikeaa. Mutta nyt ei ollut mitään ongelmaa. Tein näitä u-putken edessä pelkällä putkella, A:n jälkeen, keinun jälkeen, pujottelun jälkeen. Ei mennyt koira vipuun, ei. Aina kiinnosti ohjauskäsi. Joko se on edistynyt tai minä tai jotakin. Hyvin tyytyväinen olen tähän.

Sitten treenasimme kontakteja. Viimeksi jäin miettimään, haittaako, jos Lysti lähtee mukaani, jos pysähdyn vierellä ja jatkan matkaani. Jos kisoissa pysähdyn ja lähden liikkeelle, haluan silloin koiran mukaani = ei haittaa. En siis treenannut sitä, vaan kokeilin pitkästä aikaa, voinko juosta ohi pysähtymättä ja tehdä persjätön. Kyllä voin. Tieto riittää. Toivon sen toimivan kisavireessä myös.

Sattui haaverikin. Lysti tuli vähän vinosti puomille, joka vähän antoi periksi, minkä seurauksena Lysti hyppäsi pois ylösmenon yläosalta. Tämän jälkeen Lysti ei meinannut uskaltaa kivuta koko puomille, mutta sain sen yllytettyä. Muutama toisto vielä otettiin, jotta koira näytti suht rohkealta. 

Kolmantena treenattiin takaakiertoja marekovicilaisittain. Aion kokeilla kisoissa, jos tulee sopiva tilaisuus.

Alla on kaksi kuvaa SM-finaalista. Ne on julkaistu kuvien ottajan, Jukka Pätynen/Koirakuvat.fi luvalla. Kiitän kuvista ja luvista.

Keinun alastulokontakti saisi tällainen aina ollakin.

Pidän Lystin ahnaasta ilmeestä tässä kuvassa.

Ei kommentteja: