torstai 26. kesäkuuta 2014

Valoisat illat

Omien koirien treenaus meinaa jäädä. Töissä tein alkuviikon pitkää päivää ja huhkin vielä oman seuran agilitykisoissa. Pihaakin on laitettava, minkä jälkeen on pakko huilia. 

Eilisiltana kehtuutti, mutta onneksi lähdin myöhään koirien kanssa metsään. Yksi tie kulkee ihanasti järven rantaa pitkin. 


Metsässä on paksua sammalta vanhojen kuusien alla. Molemmat koirat saivat siellä juoksuhepulit. Tiedätte varmastikin juoksutyylin, missä takapää menee matalalla ja siinä on selvästi enemmän tehoja kuin etupäässä? Ne kirmasivat ympäri puita, hivottelivat toisiaan ja välillä piehtaroivat sammalikossa. Minua nauratti niitä katsoessani. Rallien päätteeksi Lystiltä puuttui yksi tossu. Laitoin koirat etsimään ja samalla huomasin itse tossun sammaleen päällä. Katsoin, kumpi sen löytää. Lykky pääsi aiemmin hajulle, seurasin kuinka se tarkensi ja kehuin vuolaasti, kun tossu löytyi. 

Tänään pidän vuosilomapäivää. Kävin hallilla molempien kanssa. Lystille harjoitin luopumista vieheestä ja se olikin nyt sille helppoa. Teetin puomin, keinun ja muutaman esteen sarjoja viehe palkkana. Lysti kiskoo viehettä ihan eri lailla kuin muita leluja, sen avulla sain keinuakin paremmaksi. Hyödynnän ilmiötä jatkossakin. Lopuksi kokeilin vastakäännöksen ja "väärällä kädellä" takaakierron, onnistuivat.

Sitten otin Lykyn viehelelun kanssa. Sillä treenasin myös vastakäännöksen ja väärällä kädellä takaakierron, yhdellä otolla ne olivat ok. Kepit mentiin pariin kertaan, puomi myös. Pääpaino oli taas vireessä. Pitkään ei oltu. (Rehellisesti sanottuna: En jaksanut enää. Lysti kiskoi ennestään väsyneistä käsistäni kaikki voimat.)

2 kommenttia:

E kirjoitti...

Osasitpa täydellisesti purkaa auki hepulin :-)

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

No hyvä. :D