lauantai 11. heinäkuuta 2020

7291 - 6 - 0 - 329 - Ja hyl - hyl - 5

Kotikaupungin kisoissa: Keskipäivällä satoi rasakasti, sääennuste lupasi pahenevaa sadetta. Kerrankin sää oli parempi. Satoi koko ajan, mutta välillä melkein taukosi. Kenttä kesti hyvin. Edes lätäköitä ei tullut. Minulla oli liikaa päällä. Tuli kuuma. Normaalien kisahousujen päällä oli sadehousut ja ne hiostivat. Jaloissa oli goretex-kengät, jotka painavat. Ei irronnut juoksu muutenkaan.

Kaikilla radoilla oli varsin paljon tekemistä, vaikka olivatkin loogisia eikä mitään inhoamiani juupas-eipäs-ratoja, siis sellaisia, joissa koira väännetään aina muualle kuin kuono näyttää.

Ensimmäinen rata oli Kauton käsialaa. Ekat kolme hyppyä muodostivat vähän mutkaa ja käännyttiin 180 astetta hypyn kautta u-putkeen. Siitä puomille, jonka alaosan yli Gibli hyppäsi monen metrin varmuudella. Kirosin ja käskin sen takaisin puomille. Tuomari oli kiltti eikä ripittänyt minua. Koska lähdin Giblin kanssa puomin alastulolta yhtä aikaa, myöhästyin seuraavalta takaakierrolta, minkä jälkeen pituus jäi menemättä. Seuraava hyppy oikein päin, A:lle, jonka alastuloa Gibli ei myöskään ottanut. Sitten pari hyppyä ja kepit, A:n ali putkeen, hyppy, viskileikkaus, loppusuoralla pitkittäinen hyppy, rengas, putki ja okseri. Ne menivät ok. Alastulokontaktit olivat epämieluisa yllätys.

Toka rata oli Saviojan. Siinä heti alkuun 3 hyppyä kaaressa, joille tein valssin, keinulle, jonka Gibli otti hyvin. Sieltä muurille, pitkittäiselle hypylle, putkeen. Olisi ollut ansaputkikin, minne Gibli ei mennyt. Uudelleen putkeen ja kepeille. Oli tarjolla hämyhyppy, jonne Gibli ei mennyt. Jotenkin nykäisin sen kesken pois kepeiltä. Uudelleen niille. Sieltä putkeen, hyppy, pitkään putkeen ja takaakiertohyppy, minkä Gibli hyppäsi suoraan. A, meni hienosti, pitkittäisen hypyn takaakierto, putkeen, loppukiekurat ja maaliin. Tämä oli jo ihan hyvä. Keppivirhe ja takaakierto jäi harmittamaan, mutta muuten oli ihan yhtenäinen rata.

Kolmas oli Kauton hyppäri. Vedin Giblin toisen hypyn ohi, siitä putkeen. Sitten tuli 4 pitkittäisen hypyn klik-klak-sarja pitkillä väleillä: kaksi välistävetoa ja slalom, minkä jälkeen käännös kepeille noin 180 astetta mutkaputken edestä. Ja Gibli kulku kuin ajatus! Se meni lujaa ja just kuten kuului. En uskaltanut tehdä tiukkaa takana leikkaamista kepeille, vaikka hyvin olisin voinut harjoitella. Myöhästyin myöhemmin ja Gibli ajautui pitkittäisen hypyn ohi, otatin sen uudelleen. Sitten pituudelta 180 asteen kääntö putkeen, rengas, pitkittäinen hyppy, hyppy, putkeen, pitkittäinen hyppy, takaakierto ja pari hyppyä maaliin. Tämä oli paras rata. Jos olisin ohjannut vähän rohkeammin, olisi voinut tulla jo nollakin. (Korjaus, saatiinkin vain vitonen - ehkä toinen esteen ohitus ei ollut vitosen arvoinen.)

Opit:
  • Pidä kontaktien alastuloista huoli!
  • Edelleen pitäisi harjoitella takaakiertoja kaukaa. 
  • Pitkien välien klik-klak-sarjoja kannattaa harjoitella. 
  • Testaa kepeillä tiukka takana leikkaaminen.
  • Ininejä ei osata, mutta Gibli tuli hyvin vastakkaisen käden vilautukseen.
  • Edelleen kisatuntumani on ihan hukassa. En saa hyvää virettä, en osaa arvioida, miten kovaa Gibli kulkee eikä jalat kulje niin lujaa kuin pitäisi. Oletan, että ihan oikeasti puuttuu kisalihaskuntoa ja räjähtävyyttä, mitä pitäisi olla.
(c) Anne Barck
Kisojen jälkeen käytiin metsäkävelyllä, minne Lysti tuli mukaan.

Ei kommentteja: