torstai 16. heinäkuuta 2020

7293 - 7 - 0 - 328 - Ja Melkoranta pitkästä aikaa

- "Sitä on jo kyselty, että mikä on, kun miestä ei näy eikä varsinkaan kuulu missään. No töitä on kuulkaas paiskittu koronasta huolimatta, mutta urheilurintamalla on ollut hiljaista. Paitsi nyt alkaa agilitykansa virkoamaan... Täällä sitä istutaan iltakisoissa mäkäröiden syötävänä. Lämpötila on jälleen kesäisissä lukemissa. Heinäkuun alussa piti kaivaa pitkähihaista, mutta nyt ei ole sellaista ikävä.

Kohta onkin vuorossa Gibli, kolmivuotias malinoisnarttu. Kysyin Giblin ohjaajalta ennen kisoja, mitkä ovat tavoitteet. Hän kertoi keskittyvänsä kontakteihin ja tarvittaessa keskeyttävänsä radan. Hän kertoi viime sunnuntaina varsinkin jälkimmäisellä radalla tunteneensa yhteistyön hyväksi, joten toivoo sille tuntumalle jatkoa. Paineita ei kuulemma ole, katsoo kisoista, mitä treenaa seuraavaksi.

... Ja mitä helkuttia, eikö tänne koppiin todellakaan löydy Offia mistään? Stana, kun syövät kintut verille. Ai mitä, ai mikki päällä? Ai stana, sekin vielä. 

... No niin, Giblin ohjastaja jättää aika villin oloisen koiran lähtöön ja astelee lähtöasemiin. Kepeille pitää tehdä koukkaus. Niille ohjaaja ottaa koiran lähdöstä selkä houkutteluputkeen päin ja oijjoijjoi! Gibli juoksee ison kiemuran, mutta löytää kepit sitten. Virhettä ei tule. Siitä putkeen, noin, ja käännös sivulle slalomiin. Gibli reagoi ohjaukseen hyvin. Sieltä jatketaan kaukalon perälle pidemmästi ja nyt olisi ininin paikka, mutta ohjaaja ottaa koiran pakkovalssilla hypylle ja taas putkeen. Suora hyppy, paluu, pituus ja takaakierto. Hyvin menee. Hyppy, valssi ja putkeen. Ja sieltä koira takaakiertoon, edelleen kolmelle epälinjassa olevalle hypylle, joilla ohjaaja leikkaa takana, jotta saa koiran oikeaan päähän putkea, ja maalihyppy! Ja se on nolla! Se on nollarata! Sillä mennään kärkeen!

... Tässä on nyt tuloslista. Gibli piti johtopaikkansa. Näin sille kuuluu myös hyppyserti."

- "Nyt on agilityradan vuoro. Gibli on juuri lähdössä. Hyppy, putkeen, ennen seuraavaa hyppyä ohjaaja oikaisee linjaa ennen keppejä. Gibli pujottelee hyvin. Sen jälkeen tiukka valssi, u-putkeen, muurille, takaakiero, takaakierto ja keinulle. Hyvin on Gibli ohjauksessa nyt. Hyppy, takaakierto-päällejuoksu, A:lle. Puhtaana juoksu-A:na mennään. Hyppy, jolle takana leikkaaminen, toiselle hypylle takaakierto ja putkeen puomin alle. Takaakiertohyppy ja puomille. Ja voi sentään, Gibli menee putkeen! Se on hylkäys! Uudella yrityksellä Gibli nousee puomille, ottaa kontaktit nätisti. Putkeen ja maalihyppy. Olipa lähellä toinen nolla!"

- "Minulla on nyt ohjaaja vierelläni. Miltä tuntuu?"

- "Hyvältä. Gibli tuli ohjaukseen upeasti ja jälkimmäisellä radalla otti kontaktit, kuten olen opettanut. Harmittaa, etten itse ollut tarpeeksi tarkkana putki-puomi-erottelussa. Silti siitäkin radasta jäi hyvä mieli. Tuli vihdoin sellainen olo, että tiedän, mitä vauhtia mennään."

- "Mitä seuraavaksi on luvassa?"

- "No näitä kesäkisoja jatketaan."

- "Kiitos."

- "Kiitos haastattelusta."

Video on tässä

Päästiin lähtemään kisapaikalta vasta iltakymmenen maissa. Pysähdyin Giblin kanssa rannalle ja laskin sen uimaan. Oli hiljainen kesäinen ilta. Katsoin Gibliä  ja maisemaa ja mietin, mitä elämyksiä sen kanssa saankaan kokea. Oli hyvä olla. Kotona odotti Lysti. Käytiin yhdessä kävelyllä.

Ei kommentteja: