tiistai 28. heinäkuuta 2020

Että osaat olla tyhmä!

Sain fysioterapeutille peruutusajan. Vein Giblin tsekkaukseen kaatumisen jäljiltä. Mielessäni kangasteli aiempi Lystin loukkaantuminen liukastumisen jäljiltä, ja siksi halusin Giblin tsekkauttaa ennen kuin treenaan ja kisaan, jotten vahingossa pahenna mitään runtua. Sillähän radan sunnuntaina keskeytinkin. Oletukseni oli, ettei löydy mitään erityistä, koska koira ei linkuttanut ja etu- ja takajalkojen liikelaajuudet olivat normaalit. Löysin kuitenkin triggereitä keskiselästä ja tarkkaan katsottuna liikkuminen olisi voinut olla rennompaa tai jotenkin symmetrisempää. 

No hyvä, kun vein: Lihaskireyttä löytyi oikean hauiksen, keskielän ja oikean lanneselän alueelta. Gibli sai laseria sekä manuaalisen käsittelyn, millä lihakset aukenivat hyvin eikä triggereitä käsittelyn jälkeen enää tuntunut. Suositeltiin 2 viikon taukoa agilitysta, lenkittää voi normaalisti ja pitää irti, muttei isompia riehumisia. Hallitusti voi myös uittaa. Kotiharjoitteeksi hauisten venytys. Parin viikon päästä voi palata treeneihin. 4 viikon kuluttua kontrolloidaan. Mitään isompaa ei siis ollut, mutta tsekataan vielä, että koira kestää agilityn aloituksen.

Kotimatkan mietin, mikä hlvetti minuun meni, että piti kisata. Muutama vuosi sitten samassa paikassa oli myös heinäkuiset kisat, mutta jälkikäteen kuulin, että "premium-nurmikolla", joka antoi eri tuntuman. Nyt oletin nurmen kuivuvan tuulessa ja auringonpaisteessa - no ei kuivanut. Viimeiset nurmikisat minulle.

Ärsyttää, että koira maksaa terveydellään omistajansa virheet. Toivon, että Gibli toipuu. Harmittaa myös se, että nyt olisi ollut kahtena viikonloppuina kahdet lähikisat hyvinä pitämilläni kivituhka- ja hiekka-alustoilla. Raipaniskuja siedän saadakin.

Gilbertan hormonitkin hyrräävät, että eipä tarvitse nyt pelata starteissa juoksuhousujen kanssa ja jännätä, luistaako juoksumatto. Sitäkin mietittiin fysioterapeutin kanssa: pienellä panostuksella saisi luistamattoman ja jämäkän maton.

Ai niin, Gibli ilmaisi taas eilen Lystistä punkin, kun tultiin ulkoa sisälle. Operaatio noudattaa aina samaa kaavaa: Gibli alkaa yhtäkkiä haistella Lystiä tarkkaavaisesti ja sitten tökkää kirsullaan punkin kohtaan. Lystikin antautuu näihin haisteluihin ilman sisältään kumpuavaa "ukkosen jyrinää". Käskystä Gibli ei sitä tee (vielä), enkä saa sitä ilmaisemaan samaa punkkia kahteen otteeseen, joten en saa videolle (vielä). Mutta silmissäni jo siintää maailmanlaajuinen menestys ja ruokarahat, mitkä Gibli kilauttaa kassaan haistellen jonossa olevia eläimiä ja ihmisiä, jotka haluavat punkkitsekkauksen.

Ei kommentteja: