sunnuntai 26. heinäkuuta 2020

7393 - 4 - 0 - 329 - Marjastusta, talkoita ja kisat

Perjantaina ajelin jälleen Mikkeliin. En muista, mitä tein. Ainakin ulkoilutin koiria ja pesin pyykkiä. Lauantaina talkoilin vesisateessa. Kertakäyttösadetakki on aliarvostettu, tosin alkanee olla ympäristörikos nykyään. Illemmalla löytyi vadelmia, joita poimittiin Gibli seuranamme. Lysti poti vielä tassuaan, joten kävi märässä kelissä minimilenkeillä. 

Aamulla ajoin luonnon nurmella pidettyihin kisoihin. Olin päättänyt, etten kisaa, mikäli koirat liukastelevat. Olin ilmoittautunut 2. - 4. lähtöihin. Yöllä ei enää satanut, muttei oikein tuullutkaan. Aamukastetta oli. Aurinko paistoi ja tuuli, joten tiesin nurmen kuivumisen olevan ajan kysymys. Eka startin koiria liukasteli, joten peruin ensimmäisen lähtöni. 

Kolmanteen lähtöön starttasin, kun katsoin, että moni belgikin pysyi ihan hyvin pystyssä käännöksissäkin. Hyppyytin harjoitushyppyjä, jotta Tomba tottui alustaan. Jätin ohjauksen väljäksi, jottei Gibli kiirehdi kääntymään. Olisi pitänyt jo silloin tajuta, että ei kannata mennä radalle, jos joutuu miettimään ohjausta pelkäämänsä liukkauden kautta. Ei auttanut väljäkään ohjaus. Gibli otti sivuluisua jo alun kiemuroissa ja lopulta kaatui kuono/kylki edellä. Keskeytin radan. Ei se onneksi linkuttanut tai liikkunut epäpuhtaasti radan jälkeen. 

Käytiin poimimassa lisää vadelmia. Lystikin tuli mukaan, koska tassussa oli jo nahkaa. Oli kivaa, kun se söi vattuja ihan vieressäni polven korkeudelta. Koiraa ei näkynyt, mutta mussutus kuului. Itse keskityin ylempiin oksiin. Gibli on enemmän mustikkanaisia, ja söi niitä. Sitten Gibli ui. 

Rata löytyy täältä klo 11:38:27 (näytön oikeassa yläkulmassa). Eipä auta - risoo, että starttasin yhdellekään radalle. Toivottavasti Gilbertto selvisi säikähdyksellä. Itselle muistiin: älä enää ilmoittaudu luonnonnurmikisoihin tai ainakin varaudu perumaan, jos on satanut tai on aamukastetta.

Viimeisimmäksi: Korona se vaan on voimissaan. En voi olla välillä miettimättä, miltä tämän päivän puheet ja uutiset kuulostaisivat, jos vuoden takaa olisi yhtäkkiä siirretty tähän aikaan. Ai niin, ja sain lentoyhtiöltä sähköpostia, että lentolippujen hinta maksetaan takaisin. Ihan mielelläni olisin siirtänyt rahan tuleviin lentoihin, mitä tarjottiin useaan otteeseen, mutta siinä on pari muttaa: Pysyykö lentoyhtiö pystyssä? Milloin oikeasti uskaltaa taas matkustaa - ja minne?

Ei kommentteja: