lauantai 4. kesäkuuta 2011

Agi-koulutuksessa

N-L Linna tuli seuraamme kouluttajaksi, joten pääsin Lystin kanssa laadukkaaseen oppiin:
  • Lysti erottaa putken ja puomin, kun on ohjaus kunnossa. Valintaan vaikuttaa myös lähetystyyli ja rytmitys. Tänään ei ongelmia eli myös ohjaus pelasi. Heh.
  • Valssi pitää tehdä ajoissa eikä se saa valua. Ja vaikka kuinka vannon että teen sen just niin kuin aivot sanoo, niin jalat ovat eri mieltä. Tulee idioottiolo, kun löytää itsensä maahan piirretyn viivan väärältä puolelta kerta toisensa jälkeen.
  • Varsinkin ennakoiva valssi pitää tehdä ajoissa eikä sekään saa valua.
  • Rintamasuuntaa kannattaa käyttää. Aina tämä sama oppi!
  • Hankalan keppikulman kanssa katso oikea ohjaussuunta ja vie tarpeeksi pitkälle.
  • Rytmitys. Huoh. Jos olen käsittänyt oikein, tarkoittaa sitä, että hidastan itse esim. varoittaakseni Lystiä etukäteen käännöksestä. Jos näin tein, Lysti kääntyi. Oppinen tämän joskus, kun kuulen rynnimiskiellon tarpeeksi monesta suusta.
  • Kontaktit olivat varsinkin aluksi hakusessa, Lysti ohitti ne kiihdyksissään. Toisella pätkällä oli kuulo palautunut.
Linna muisti Lystin talvelta. Nyt hän hämmästeli kuinka koiran nopeus oli lisinyt (silloin kyllä ääniherkkyys hidasti selvästi) ja kiitteli miten innoissaan nyt Lysti teki töitä. Kivalta kuulosti! Videota ei ole. Mukaan ottamani poika nukahti etupenkille enkä hennonnut herättää.

Lykky on suisidaalinen. Ku***si tänään tietokoneen näppikselle, joka on olohuoneen matolla selkäni vuoksi. Irrotettiin nappulat ja kuivattiin näppiksen pohja. Välilyönti on tahmea edelleen.

Maahanmeno ei ole ollut pennulle helppoa. Jalan alle viemisellä liike onnistuu, mutta tuntuu kömpelöltä. Eilen vein nyrkissä olleen makupalan maahan ja vasta maahanmenolla pentu sai syötävää. Aika hakusessa oli onnistuneidenkin syömishetkien jälkeen. Äsken teetin samaa ja nyt maahanmeno onnistui huomattavasti nopeammin. Ehkä se siitä!

Yöt alkaa mennä paremmin. Pentu nukahtaa illalla ja 5-6 maissa herää, vinkaisee ja haluaa viereeni. Siihen pääseekin, nukahtaa uudelleen ja klo 8 maissa herää aamupuuhiin. Keittiön räsymatto on menetetty pissamatoksi. Toivottavasti näppis ei saa samaa roolia.

Ei kommentteja: