perjantai 24. kesäkuuta 2011

Muutama ajatus

pissaamisesta:
 1. Kun pieni koiranpentu tulee kotiin, ihminen on kotona ja laskee pennun ulos aina syömisen, nukkumisen ja leikkimisen jälkeen eli 2 x tunnissa. Pentua kehutaan aina kun se tekee asiansa ulos.
 2. Sisällä on sanomalehtiä yhdessä kohtaa, minne tekemisestä pentua kehutaan.
 3. Pentu alkaa pissiä minne sattuu. Keittiön matto on paras, mutta myös muut matot käyvät eikä parkettikaan ole huono vaihtoehto. Sanomalehdet lisätään toiseksi suosituimman paikan päälle.
 4. Ihmiset eivät näitä vahinkoja noteeraa, koska niin on neuvottu. Pyyhkivät jäljet pois huomaamattomasti ja jatkavat kehumista, kun pentu toimittaa asiansa sinne minne kuuluu.
 5. Keittiön matto alkaa haista, joten se viedään pesulaan. Pesulasta tultua pentu tervehtii siniraitaista ystäväänsä pissimällä.
 6. Mattojen poistamista harkitaan, mutta ei toteuteta, jotta pennun nivelet eivät kärsisi liukkaalla lattialla.
 7. Pennun kasvaessa sisälle pissimiset lisivät ja ulos pissimiset vähenevät. Teoria: Pentu luulee, että itse pissimisestä kehutaan. Se ei ole yhdistänyt kehua paikkaan.
 8. Kuluu pari viikkoa ja keittiön matto alkaa taas haista. Se viedään uudelleen pesulaan. Pesulan omistaja sanoo hymyillen: "Onko koira tehnyt taas tepposet?"
 9. Poika hakee maton pesulasta, pesulan omistaja puhuu kännykkään koko noutoprosessin ajan, nimeä kysymättä ojentaa oikean maton. Koiranpentu tervehtii sen jo tutuksi käyneellä tavallaan.
 10. Ihmisiltä alkaa savu nousta korvista ja pentua ei enää katsota hyvällä sen kakkiessa tai valuttaessa puolen desin lätäkköjä vääriin paikkoihin. Aktiivisin aika on klo 17-21 välillä.
 11. Eläinlääkäriin viedään kahdesti pissaa, jossa ei kasva yhtään bakteeria. Siinä on kaikki muutkin arvot kohdallaan eli elimistö toimii normaalisti. Pentu pidättää työpäivän ajan eli 5 tuntia ja lenkkeilee lähes pissimättä - odottaen kotiin pääsemistä ja liruhetkeään. Sillä siis on myös pidätyskykyä.
 12. Pentu ei ole kuullut sääntöä, että omaan petiin ei pissata eikä syödä pissaiselta alustalta: Yhtenä aamuna omistaja herää sen raapiessa ja repiessä nukkumapaikkansa vierestä kuivaa ja puhdasta sanomalehteä. Itse se loikoilee makuupaikkansa pississä. Ihminen nostaa pissiä valuvan pennun suihkuun kantaen sitä mahdollisimman kaukana yöpaidastaan.
 13. Ihminen miettii mikä menee pieleen ja miten ei osaa yhtä pentua opastaa sisäsiistiksi. Hän murehtii myös kaikkia muita asioita mitkä ovat ikinä menneet tai menevät nyt tai tulevaisuudessa pieleen.
 14. Ihminen alkaa miettiä vaihtoehtoja ja kysyy neuvoja. Hän harkitsee pennulle housuja siihen ilta-aikaan, jolloin sitä pissittää eniten. Hän myös rajoittaa veden juomista, jossa selvästi on saalistava ja huvitteleva komponentti tassulla läiskyttelyineen. Pennun rajaamista johonkin tilaan iltaisin ehdotetaan parilta taholta.
 15. Pentua torutaan sen lirittäessä väärään paikkaan ja siirretään jatkamaan toimitustaan takapihalle. Pelkkä positiivinen vahvistaminen ei ole mennyt perille.
 16. Omistaja ostaa kloriittia, jotta sisällä leijuva pissin ja kakan haju saataisiin vaihdettua toisenlaiseksi.
 17. Omistaja toivoo ihmettä tai pennun kypsymistä ymmärtäen samalla että se on pentu. Hän tuumailee miten paljon koiranpennun pitäminen voikaan kertoa ihmisen omasta hermorakenteesta. Ja yrittää ajatella positiivisesti, samalla pyrkii liittämään mukavia mielikuvia pentuunsa.
 18. Tehdään neljä muutosta: 1. Pennun öistä tilaa rajataan lisää ja ihminen herää laskemaan levottoman pennun pihalle. 2. Ulkoilun jälkeen pentu viedään takapihalle pissille. 3. Levottomimpaan ilta-aikaan tehdään lenkki, jossa pennulla on aktiviteettia ja miettimistä. 4. Pentu rauhoitetaan levottoman höseltämisen sijaan välillä unille. 
 19. Tulos: Kolmena päivänä vain 1 siivottava jälki per päivä. Viime yönä sattui vahinko ihmisten vuoksi. Pentu heräsi tepastelemaan, aikuinen havahtui ja nousi laskemaan sitä pihalle. Pojan kanssa oli sovittu, että hän on sen kanssa takapihalla, koska nukahtaa paremmin uudelleen ja nukkuu aamulla pidempään. Aikuinen herätti pojan, että nyt olisi h-hetki. Poika tulee huoneestaan täkin kanssa ja haluaa tunkea sen pennun nukkumapaikkaan. Aikuinen sanoo pojalle, että älä sitä täkkiäsi sinne tunge. Poika on sitkeä. Lopulta aikuinen tajuaa, että poika on ihan unessa. Tämän "taistelun" tuoksinassa pentu on ehtinyt laskea matolle. Aamulla poika nauraa täkkiajatuksilleen ja harmittelee ettei muista mikä oli pointti.
 20. Perhe toivoo, että sisäsiisteyden kehitys jatkuu.
P.S. Tämä teksti on kirjoitettu olohuoneen televion toimiessa näyttönä. Tietokoneen näyttö hävisi taistelun pienen malinoisin kanssa.

Ei kommentteja: