maanantai 20. kesäkuuta 2011

Rapsraps ja tömpötitömpöti

Koirilla on ihan erilaiset tassut. Lystillä on pitkulaiset ja sen liikkuessa kuuluu kynsien rapse. Pennulla on korkeat anturat eikä kynsien ääntä kuulu, kuuluu vain tömpötitöm.

Lykyn kanssa kävin tänään metsässä. Kävelin sinne mennessäni tottistelupaikan ohi ja koska pentu oli niin liekeissä, siis tarjosi tekemistä (!!!), teetin pari nopeusistumista ja maahanmenoa. Sitten jatkettiin ihan vaan kävelylle.

Lystin kanssa matkattiin agi-kentälle. On kertynyt sellaisia juttuja, mitä pitää päivittää.

Ensinnäkin lähdöissä yritin vetää Lystin vipuun ja onnistuinkin pari kertaa, mistä palautin maltillisesti oikeaan lähtöpaikkaan. Mutta vire lähdössä oli juuri oikea ja koiruus kesti lähes joka kerta paikoillaan, nytkähti vaan.

Puomilla ja A:lla tehtiin kontakteja kovalla vauhdilla, jatkoin juoksua koirasta välittämättä ja niin vaan nökötti alastulolla 2o2o:ssa. Kerran haki paikkaa, muut toistot olivat erinomaisia.

Hypyllä erotutin oikeaa ja vasenta + tein jaakotukset suhinakäännöksillä. Putkelta ripeämpää kääntymistä treenattiin myös. Kyllä se kääntyy, jos ohjaan!

Kepeille mennessä laitoin hypyn samaan kulmaan kuin oli eilen SM-maxi-radalla. Koira joutui siltä kääntymään takaviistoon avokulmaan keppien aloitukseen. Ekalla tuli erhe, sitten ei enää. Persjättösin kepeillä kahdesti, molemmat suunnat, Lysti nakutti perässä hienosti. Sen vire oli muutenkin jotenkin ihan huippua, joten jäi hirmu kiva olo. :)

Olin tosiaan eilen katsomassa agilityn SM-kisojen finaaliradat. On se vaan niin upeaa menoa, että vesi kihosi silmiin monta kertaa.

Ei kommentteja: