sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Pientä päivitystä

Lämmintä on piisannut, tuskin keltään se on mennyt ohi. Tottistelu kentällä on ollut vähäisempää, koska sinne paistuu. Tilalla on ollut uimista ja sisällä lekottelua. Autossa oleva lämpömittari on kätevä, toinen anturi on koirahäkissä takakontissa ja toinen takapenkillä. Lämpötila nousee edelleen molemmissa nopeasti (5 min?) 39 asteeseen ja jäähtyy aika nopeasti noin 23 asteeseen myös takakontissa (Jes!), kun ilmastoinnin säätää 21 asteeseen.  

Lystin juoksuaika on menemässä ohi. Sehän on aina ollut kärtty silloin muille koirille, mikä on näkynyt lenkeillä. Nyt kun on toinen koira kotona, sen huomaa selvemmin. Lystikki pursuaa ärjyenergiaa eikä leikit pennun kanssa maistu. Se haluaa olla yksin ja vetäytyy, ihan pyytää päästä huoneeseeni rauhaan. Sen olen sille suonut. Tänä aamuna alkoi tuttu tassujen tepsutus eli leikkimieli alkaa palata Lystiin. Onneksi. Sterilointi olisi järkevä, mutta pelkään virtsankarkailua, jota tulee pahimmillaan jopa 20 %:lle leikatuista nartuista. Siihen tai siis lääkkeisiin loppuisi Lystikin agilityura, mitä en halua.

Lystistä löytyi eilisaamuna punkki. Illalla laitoin sille punkkiliemet niskaan. Rajasin sen sohvan ja aidan taakse. Hetken päästä kuuntelin sängystäni tassujen rapinaa. Koira oli jotenkin keplotellut itsensä tilapäisaitauksestaan. Laitoin sen sinne takaisin havahtuakseni kohta siihen, että se tuijotti minua huoneeni ovelta. Keksin, että se hyppäsi sohvan kautta pois vankilastaan. Pehmeästi teki operaation, kun mitään ääntä ei kuulunut. Tein vähän lisähökötystä ja ainakin aamulla koira oli siellä missä oli tarkoitus. Lysti on nyt sitten 2 päivää uimatta. Pennulle laitan liemet, kunhan poika tulee avuksi rippileiriltään (huomenna). Onpa yksi koira, jonka kanssa käydä uimassa!

Lykky on ollut vihdoin vähän pehmeämpi ja vastaanottavaisempi. Ei tarvitse kiroilla ja vääntää joka päivä. Kengät jättää rauhaan kiellosta, ei rynni perässä huoneeseen, jos kiellän jne. Nyt se makaa vieressäni ja jäytää purulelua. Hitaasti edistytään, olen kasvattanut edelleen malttia. Otetaan videota, kunhan poika tulee. Lykky jaksaa odottaa ruokakupilla istuen vapautusta noin 5 sek. Makuulla se kestää myös. Seisomiseenkin on tullut kestoa lisää (kesto noin 3 sek?). Odotan kontaktin ennen vapautusta. Jos pentu ei sitä muista, sanon hiljaa ksss, mikä auttaa. Saan siitä samalla kontaktisanan tokoon siltä varalta, että joskus tulevaisuudessa katsekontakti hetkeksi herpaantuu. ;)

Alla on uimakuva, taaskin vähän ylivalottunut ja käsitelty suhero, mutta pointtina on nuo korvien kärjet. Kääntyvät tuossa vauhdissa. :) Sitä paitsi koirani geeneissä on pakko olla vähän rusakkoa.


Ei kommentteja: