torstai 21. heinäkuuta 2011

Ryhmäaksaa

Oman seuran treeneissä olin pitkästä aikaa. Auton mittari näytti varjossa 32 astetta, joten hullun puuhaa oli touhu.

Hyvää: Lysti ei varastanut lähdöstä. "Paikka" eli sama käsky mitä käytin tokossa tepsi. Se otti kontaktit hyvin, paitsi puomilla persjätöllä ei pysähtynyt oikeaan paikkaan, koska jarrutus valui maahan saakka. Pujotteli varmasti. Se lukee ihan hirmuisen hyvin hartialinjaani eli ns. mersun tähdessä saan sen kiskaistua helposti pois väärästä välistä, jos haluan. Pitää siis olla tarkkana hartioiden kanssa. Kait harjoitusten myötä joskus opin oikea-asteisen vääntelyn.

Huonoa: Oli helle ja koira flegmaattisempi kuin normaalisti, mikä varmasti vaikutti kontaktien ja lähtöjen onnistumiseen. Kisoissa voi tulla yllätyksiä. Toisaalta viikonloppuna on ennusteen mukaan yhtä kuumaa. Ukkosta on povattu lauantaiksi, mikä tekee Lystillä kisaamisen mahdottomaksi.

Ristiriitaista: Opit mitä sovellan yksityiskoulutuksista ovat erilaisia kuin kouluttajalla. Tämä näkyy mm. valssin/persjätön käytössä, hartioiden käytössä, lähdöissä jne. Yhtä oikeaa totuutta ei tietysti ole ja hyvä on kokeilla eri juttuja, muttamutta. Ei ehkä ole ideaalista koiran kannalta vaihtaa ohjaustyyliä tiuhaan. Pitää miettiä jatkoja.

Lykyn kanssa olen varjoisalla ruohikolla lelu- tai namipalkalla teettänyt tyyliin yhden jäävän ja sitten taas antanut sen laskea liukumäkeä. Sivulletulot ovat nyt sisähommina työstämisen alla kuin myös eteen istuminen ja paikoillaan pysyminen istumisessa. Kokeilin tänään jalkojen välistä pujottelua, jatketaan sitäkin. Testasin 2 kepin opetustyyliä pujottelua ajatellen - olen ehkä enemmän kujakeppien kannalla kuitenkin. 

Loppukaneettina todettakoon, että Lykyllä on nyt herkempi vaihe menossa ja on muutenkin ihana kaikessa vilpittömyydessään. :)

Ei kommentteja: