sunnuntai 25. joulukuuta 2011

Joulutottista

Eilen piti vähän iltalenkin jälkeen kokeilla Lykyllä perusasentoa, yhtä askelta ja patoamista. Sujui. Oli nääs treenattava, koska tänään oli Maijan kanssa treffit.

Autolta kentälle siirtyessäni palkkasin Lykkyä kontaktin ottamisesta ja kivasti se ympärillä pörräsikin.

Imutusseuraamisessa se kestää paremmin. Odotan ensin, että tasoittuu imemään oikeaan paikkaan, sitten nostan käden noin 5 cm etäisyydelle. Koiruus ei tipahtanut kuten aiemmin.

Perusasennossa "seuraa", Maija häiriköi. Lykky ei reagoinut. Tämä oli upea juttu.

Kauluksen alla narupallo, yhden askeleen seuraamisia ja pysähtymisiä, istumisten varmistuksia. Ekalla kerralla istumiset viiveellä, toisella kerralla hyviä. Käännöksissä narupallon kanssa oli aluksi ongelmia. Muistutin sitten makupalalla miten takapuolta kuuluikaan siirtää. Sen jälkeen narupallollakin koiran takaosa löysi paikkansa. Näitä lisää eri tavalla varioiden.

Näytin myös maahanmenon. Palloa tavoitellessaan Lykky plätsähti kivasti maihin. Sivulta meni myös. Maija oli tyytyväinen maahanmenotyyliin. (Ja se on paljon se. :D ) Hyvä.

Luoksetulo otettiin narupalloon kahdesti. Lykky oli innostuneempi kuin viimeksi, mutta vieläkin puuttuu kunnon draivi ja luimut korvat. Kyllä ne sieltä vielä löytyvät.

Lystin kanssa seuruuta, liikkeestä maahanmeno ja luoksetulon pysäytys takapalkalla. Viimeisimmässä koira hiipi perään kahdesti, oli hyvin pahoillaan olevan näköinen. Eihän sellaiseen voinut sanoa kun lempeästi "hyi" ja palauttaa koiruus paikoilleen. Pysäytys oli niin hyvä, joten laskin jo siitä takapalkalle. Eipä sitten muuta. Jatkossa pitää vahvistaa noita paikoillaan pysymisiä, palvelevat agilityn lähtöjä.

Selkä on aika viheliäinen. Kun jalkoja pakottaa, ei voi olla mitenkään päin eikä edes liikkua, koska kintut ovat raskaat - hienolta nimeltään spinaalista klaudikaatiota. Edelleen toivotaan, että tämä on vain väliaikainen pahenemisvaihe, protruusion suuttumista.  Olen aika lääkitty. Tänään on ollut parempi päivä eikä esim. treenatessa ollut oireita. Saisi vaan helpottaa, muuten olen leikkuupöydällä. :(

Ei kommentteja: