sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Lykyn vuoro

Lykyn tottistelut ovat jääneet tänne kirjaamatta. Perjantaina ja lauantaina treenasimme noutoa. Kapulan kiinnostavuus ja ote rauhavaiheineen alkavat olla makeat minun makuuni. Innon lisiessä itse nouto on suht varomaton. Kapula ja soraa lentää lukkojarrutuksen alta. 

Jäävissä olen treenannut jännitteen lisäämistä. Paikkamakuussa Lykky kestää mm. sen, että narupallo lentää takaa sen ohi ja vierii tai pomppii sen kuonon edestä eteenpäin. 

Uutena juttuna olen harjoituttanut takapalkalla luoksetulon pysäytystä seisoma-asentoon ja maihin. Näistä maihinmeno on räväkkä, harkitsen kyynärsuojia koiralle. Tasapainoksi kutsun välillä suoraan palkkaan, jottei vauhti kärsi.

Tänään matkasin Lykyn kera naapuriseuraan Anna Oreniuksen agilitykoulutukseen. Olen kuullut hänestä hyvää. Olen oikein tyytyväinen koulutukseen. Lykky veti itselleen tuntemattomaan halliin, katseli into piukeana ympärilleen, istui lähtöön ja sitten mentiin. Heleppoo. 22 esteen hyppyradalla oli tällaisia ohjauksia:
  • Takaakierto-niisto-persjättöjä: Lykky kääntyy näppärästi, muista itse lähteä litomaan ajoissa!
  • Haltuunotto ennen keppejä: treenaa haltuunottoa!
  • Muistaakseni japanilainen, tätä olen mennyt kerran aiemminkin. On tuplapersjättö. Vaati  harjoitusta, mutta sujui sitten. Tuntuu kohtalaisen riskialttiilta ohjaukselta, koska koiraa en nähnyt kunnolla, toisaalta nopea ohjaus.
  • Takaakierto-persjätöt: Tätä harjoiteltiin, Lykky helposti juoksi esteen ohi, itse olin myöhässä.
  • Välistävedot ok, kepit ok. Valsseihini ei puututtu. :)
Aluksi mentiin pätkissä, lopuksi kokonaan. Kokonaista rataa mennessä sain pistää tossua toisen eteen ihan tosissani, Lykky ohjautui hyvin ja tuli saumaton olo. Juuri sitä olin kaivannutkin.

Ei kommentteja: