perjantai 13. syyskuuta 2013

Käännös oikeaan pppäin!

Lykyn kanssa kävin pellolla jäljestämässä (32). Sen tosiaankin olisi hyvä oppia tarkistamaan viimeisin jälki ennen käännöstä. Kokeilin kulmaa nyt kahdella tavalla: a. namittamalla jokaisen askeleen ja b. lopetin jäljen hyppäämällä kauas pois. Lykky suoritti namitetun kulman kuin olisi mennyt suoraa, siis yhtä tarkasti. Sen b-systeemin, missä jälki vaan loppui, koira hetken haisteltuaan palasi viimeisimmälle jalanjäljelle, johon olin heittänyt uudet ruuat. Jälkimmäistä tyyliä voisin jatkaa muutamalla jäljellä, oppisipa palaamaan viimeisimmälle jäljelle paremmin. 

Sitten vaan humputeltiin lelun kanssa. Lämpötila oli varjossa 18 ja hautovalla pellolla ihan kesäiset lukemat. Nautin.

Vaihdoin koiran ja ajoin Lystin kanssa hallille.
  • Keinu: Palkkasin osu-asentoon, jotta Lysti rohkaistuisi olemaan myös keinun alaosalla. Kisoissahan en vaadi keinulle 2o2o:ta, mutta piipahdus vieraalla keinulla näyttää usein aika hätäiseltä. Kotikeinulla Lysti oli nyt harvinaisen rohkea. Se kesti paikoillaan, vaikka erkanin sivusuunnassa pari metriä.
  • Puomilla harjoittelin 2o2o:ta leijeröiden, vahvistin paikkaa palkkaamalla ruualla.
  • Keppien takaperoinen avokulma sujui erehtymättä. Ensin saatoin aika lähelle, toisella annoin koiran itsensä hakea.
  • Tässä välissä tein uudenlaista rataa noin 12. hypylle saakka. Lysti haukkui innoissaan.
  • Lopuksi harjoittelimme oikealle ja vasemmalle käännöksiä molemmilta puolilta lähettämällä. Kun annan ajoissa infon, koira kääntyy kyllä.

Ei kommentteja: