keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Lykyn agility

Lystin yksi tassu on taas rikki, joten kävin pelkästää Lykyn kanssa agilitykentällä 

Tässä välillä olen ehtinyt Alatalon Vapun kanssa päivittää Lykyn hyppysysteemit. Koiran hyppytekniikka on hyvä, joten siinä mielessä hyppytekniikkatreenejä ei enää tarvita. Lykyltä rimat tippuu, jos sillä on kiire. Kiire taas johtuu joko kivoista esteistä (esim. putki hypyn jälkeen), minusta (sijoittumisestani, en saa esim. ahdistella) tai Lykyn liian korkeasta vireestä. Toinen tiputusten syy on ohjaukseni, se on rauhatonta, epämääräistä, myöhässä tai huonosti linjattua. Lykky on tarkka kaikenlaisten vihjeiden suhteen ja siihen suhteutettuna käteni ja ylävartaloni eli rintamasuuntani elävät liikaa. Että siinä sitä on pureksimista. Pitäisi videoida tosi paljon treeniä, jotta saisin katsoa, minkälainen touho olen.

Takaisin agilitykentälle:
  • Tsekkasin vielä Lauran vihjeestä Lykyn riman arviointia. Laitoin kolmet johteet peräkkäin ja vasta viimeisimpien väliin riman. Lykky ponnisti oikein eli ei hyppää johteita katsoen, vaan katsoo riman. Joillakin koirilla on tuossa kohtaa ongelmaa.
  • Kokeilin tiukkaa takanaleikkausta, minkä Niinu opetti viikonloppuna. Pallon avulla aluksi, sitten ilman, sujui.
  • Ohjasin pientä ratapätkää käännöksineen käytännössä käsiä käyttämättä, vain rytmittämällä. Onnistui. Tuli itsellenikin rauhallinen olo. Tämä on varmaan reitti, mikä auttaisi Lykyn kanssa. Jatkumoa tai vahvistusta siis viikonlopun opetuksiin.
  • Keinu mentiin kahdesti, A myös.
  • Puomin ylösmenolla on ongelma - on ollut ennenkin. Osu:lla Lykky otti sen satunnaisesti eikä minulla ollut kosketusalustaa mukana. Kokeilin muurin palikkaa kontaktialueen yläreunalla, sen avulla sain useita hyviä toistoja, kerran Lykky loikkasi palikan yli, mutta olisiko tullut 6 onnistunutta toistoa. Jatkan nyt sillä tavalla ongelman työstämistä.
  • Kepit mentiin noin neljästi eri kulmista. Tiukka avokulma oli nyt hankala, tarvitsi aika pitkän saaton.
Lisäys: Kaikki rimat olivat 65 cm:ssä. Ei yhtään kolautusta.

(c) Tommi Mikkonen

2 kommenttia:

Sarianne kirjoitti...

Kävin eilen treenaamassa koirien kanssa ja huomasin, että Jäynä on myös hyvin tarkka siitä, mitä huidon, kun se hyppää. Toivon, että opin itse paremmaksi tai että Jäynä tottuu epämääräisiin ohjauskuvioihini :D

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Niin joo. Eihän siinä ole ongelmaa, jos koira tottuu. Mutta sitten, kun ei totu. :P