tiistai 3. syyskuuta 2013

Lepoa, agilitya ja fysioterapiaa

Viikonlopun ja vielä maanantainkin huilasimme kaikesta treenaamisesta, käytiin parilla pidemmällä lenkillä. Bulla-naapuri kävi jututtamassa, oli pahoillaan ja kysyi jäikö Lykkyyn jälkiä. Ei jäänyt. Bullastakaan ei ollut löytynyt vaurioita eikä sen leikkaushaava ollut revennyt. Säikähdyksellä siis selvisimme.

Tänään kävin Lystin kanssa fysioterapiassa. Se liikkui käynnissä ja ravissa notkeammin kuin viimeksi. Käsittelyssä lapojen tienoilla on edelleen jäykkyyttä, mutta vähemmän kuin viimeksi. Kaulan alaosa oli nyt hyvä (viimeksi jäykän oloinen). Selässä ei muuten ollut ihmeitä. Reisissä oli jännitystä, joka laukesi nopeasti. Ft epäili, että Lysti jännitti jalkojaan muuten ja rentouduttuaan jännitys hävisi. 

Aluksi pöydällä Lysti oli kuin kyljelleen tiputettu leluhevonen, ylemmät jalat sojottivat suorina ilmassa. Sitten se rentoutui ja oli paljon lunkimpi kuin viimeksi. Kolahduksista se nosti päätään, mutta ei ollut ryntäämässä pois pöydältä. Lopuksi sillä ei ollut mikään kiire nousta ylös. Ohjeeksi saatiin jatkaa punnerruksia, joihin lisätään sivuttaisliike. Jälki saattaa lisätä lapojen kiristystä, joten siitä voitaisiin kokeeksi huilia. (Perussyy lapaongelmalle on suorahko etuosa.) Agilitylle ei ole esteitä, paitsi nyt pidetään kaikesta rankemmasta muutama vuorokausi lepoa käsittelyn vuoksi. Noin 6 viikon kuluttua on seuraava eli kolmas kerta. Koira tuntuu reagoivan hyvin hoitoon. 

Sen jälkeen olin agilityvalmennuksessa Lykyn kanssa. Rata oli 3. luokan tasoa. 
  • Pyöristä kulmia pyörittämällä koiraa itsesi ympäri. Se on niin isohyppyinen, että muuten joutuu vaikeisiin tilanteisiin 90 asteen kulmissa. 
  • Persjättö sujui hyvin.
  • Rinnakkaisia hyppyjä voin ohjata laakealla valssilla.
  • Takaakierrossa muista jalka ja rintamasuunta kunnolla.
  • Päällejuoksussa jätä Lykylle tilaa - hyppää tiukasti muutenkin. Muista oma rintamasuuntasi! Puolustus: alkuun muistinkin, mutta yhdessä kiperässä kohtaa unohdin.
  • Linjaa tarvittaessa. Nyt putkesta tultiin hypylle, jolta seuraavaan putkeen. Jos olin edeltävän putken suulla vastaanottamassa ja linjaamassa, Lykky hyppäsi kauniisti kohti seuraavaa putkea. Jos olin lähempänä hyppyä, se ehti käydä ottamassa laukka-askeleen lähellä minua ja joutui korjaamaan suuntaa.
  • Jos rima tipahti, keskeytettiin rata. Aluksi Lykky olisi kaahannut ja koonnut huonosti itseään, mutta näin tarkensi hyppyjään. Pystyin oikeasti juoksemaan edellä persjättöön jne. ja koira piti rimat ylhäällä. Huoh. 
  • Muista pitää vakaat kädet ja vältä äkkinäisiä ryntäyksiä ja jarrutteluja - herkkänä koirana Lykky reagoi heti.
Rataa saatiin tehtyä pitkiä pätkiä rapean ja siistin oloisesti. Jäi taas selkä olo ja hyvä tuntuma. Tuolla koira saa treenata juoksuhousuissa. Muuten agilitytauko Lykyn kanssa jatkuu.

Ei kommentteja: