lauantai 13. syyskuuta 2014

15 ja hyl

Lykyn kanssa kävimme kisoissa tuhlaamassa yhtä vapaapäivää. Tuomarina oli Timo Teileri eikä radoissa saati olosuhteissa ollut mitään vikaa. Päinvastoin, oli suorastaan ihanteellista.

Eka radalla Lykky tiputti yhden riman ennen puomia, otti puomin ylösmenolta virheen ja yhdessä kulmassa tiputti muurin palikan. Rimat olivat 55 cm:ssä. 15 vp ja typertynyt olo.

Ennen toista rataa leikitin sen vieheleikillä ja ennen lähtöä se oli rauhallinen. Toisena esteenä oli putki. Sen vierelle kävellessäni koira oli putkessa. Varasti siis lähdöstä. Karjaisin "Ei!" ja käskin koiran maihin, kunhan putkesta tuli. Sitten (hölmö minä) jatkettiin rataa, kunhan olin tuomarilta kysynyt, että saadaanko tehdä loppu. Kontaktikoulutuksen jälkeen kun oli käsketty suorinta reittiä ulos. Rata olisikin ollut ihan siisti, ellei koira olisi u-käännöksessä oikaissut pituudelta.

Jos jotakin hyvää kaivan, niin mielestäni mutkaisilla radoilla Lykyllä oli selvä tieto, minne mennään seuraavaksi eli ohjasin ajoissa. Sama tuntuma on alkanut olla harjoituksissakin. En joka kerta kauhistu Lykyn vauhtia, vaan tiedän, miten se kulkee. Persjättökohtaan kiirehdin ja silloin kolisi muurin palikka, vaikka aiemmin koira on kestänyt vedätyksiä.

Kaiken kaikkiaan: Otti päähän. Meillä on selvästi hallintaongelma edelleen: koiran ryökäle varasti. Mutta ei tässä hätää. Piirretään mustan ja valkean raja vielä tarkemmin, Lysky.

Ei kommentteja: