sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Tehoviikon lopun toinen päivä

Tänään jatkettiin Harrin workshoppia. Tehtiin rata ulos. Mikäs oli 20 asteessa ja auringonpaisteessa treenatessa. 

Radalla oli teemana edelleen ärsykekontrolli ja sujuva reitti koiralle. Takaakiertoja oli paljon ja niitä ratkottiin pakkovalsseilla tai päällejuoksuilla. A-putki-erottelu löytyi myös. Kepeille mentiin avoimeen kulmaan niin jyrkästi kuin voi mennä. 

Lykyn kanssa hiottiin minun takaakierto-päällejuoksuani. Jostakin syystä se on alkanut (taas) muistuttaa twistiä, peruuttelen aivan turhaan, kun olisi järkevintä juosta tossut eteenpäin. Tätä korjattiin Harrin ottamien videoiden avulla. Niin ohjaus vaan muuttui paremmaksi. Jatkossa voin Lykylle näyttää takaakierron yllättävänkin kaukaa, täytyy muistaa jalkojen oikea suunta ja edetä siivekkeen taakse alastulon tieltä. Pakkovalsseissa Lykky oli hyvä ja niitä kannattaisi viljellä, jos niihin vaan ehtii. 

A-putki-erottelu sujui jälleen ja kepit Lykky löysi, kun vähän vastakkaisella ohjasin oikeaan suuntaan. Lisäksi koiran tauolla harrastama esteiden tarjoaminen alkoi vähentyä.

Puomin ylösmenoa katsottiin. Eka näyttö meni hienosti, toisella koira hyppäsi ylösmenon ylärajalle. Ei siitä virhettä olisi tullut, mutta ei se ollut opetetunlainen. Saatiin jatko-ohjeet sen työstämiseen. 

Lykky pääsi vielä koekaniiniksi kosketusalustatreeniin. Tehtävä oli aluksi täpätä, oli alusta missä vaan radalla. Lopulta lähetin sen kaukaa kepeille nurjaan avokulmaan ja koira ne suoritti. 

Tämän jälkeen jatkettiin luennolla, jolla syvennettiin eilistä kouluttamisen luentoa monin käytännön esimerkein. Vaikka teoriat eivät ole vaikeita ymmärtää, niiden soveltaminen koiran koulutuksen käytäntöön ei ole ollut ihan ongelmatonta. Taas tuli uusia ideoita ja ajatuksia. 

Kotiin tultua katsoin Lystin tassut. Oikeassa etutassussa on edelleen muutoksia ja lisäksi samaan aikaan, kun sille tuli rakkula tassuun, lehahti myös oikea silmänympärys, siis se turposi ja siitä lähti kutiamisen seurauksena karvaa. Lähdin Lystin kanssa (silti ja siksi) kahdestaan luontoretkelle. Kierrettiin metsäpolkuja ja pitkospuita pitkin noin tunnin lenkki.

Ei kommentteja: