torstai 4. syyskuuta 2014

Oodi vahvistamiselle

Ensinnäkin. Lystillä on tassu taas rikki. Eilen lähdettiin silti mökille töiden jälkeen. Puin sille tossun. Metsässä Lykkyä ja Lystiä leikitytti kovasti. Lykky alkoi jänikseksi ja Lysti ajoi takaa. Katsoin useita minuutteja kestänyttä takaa-ajoa, joka päättyi siihen, että molemmat tulivat viereeni sammalikkoon makaamaan läähättäen. Lystin tossu oli tietenkin kadonnut hillittömässä menossa. Sanoin molemmille "esine" ja niin pääsivät koirat etsimään itsensä tallaamaa 60 x 100 m kokoista ruutua. Haravoin itsekin sitä katseellani ja yhtäkkiä näin tossun. Jatkoin matkaani. Pian Lykky sai vainun ja löysi tossun, otti sen suuhunsa ja toi minulle! Superia! Sen jälkeen molemmat saivat jäähdytellä matalassa rannassa kahlaten ja juosten.

Metsään mennessä oli polun vieressä, kosteassa sammalikossa useita tällaisia jälkiä. Kuvassa ei näy kunnolla tassun painuma, mutta kyllä niissä sellainen oli. Ilmeisesti kuvaamani jälki on karhun etutassusta. Läheltä löytyi myös läjä sitä itseään. Alueella on tehty useita karhuhavaintoja, joten löytöä olin odotellutkin. Päättelin, että tämä yksilö on rauhaa rakastava, koska näköhavaintoa en saanut.


Suurpetosivuilta löytyi kivoja ohjeita: "Vapaana liikkuva koira voi joutua karhun kanssa tekemisiin. Jos koirasi on irti ja kuulet sen suunnasta voimakasta ärähtelyä tai karjumista, poistu kauemmaksi ja hakeudu avoimeen paikkaan. Jos koira lähtee karhua pakoon se tulee todennäköisesti sinua kohti ja karhu voi tulla perässä."

***

Sitten tämän päivän agilitytreeneihin. Mulla oli Lykky ja mentiin Saija Mustosen rataa. Treenejä veti Anni ja olipa kiva, että hän kellotti eri vaihtoehtoja 5 esteen pätkälle. Yhdelle hypylle oli vaihtoehtona joko pakkovalssi, joka oli ihan sujuvan tuntuinen, kauemman siivekkeen kautta suorempi reitti tai lähemmän siivekkeen ympäri pyöritys. Juuri ajanottokerralla Lykky tiputti pakkovalssissa riman, jossa vähän jäädyin, aika oli 5.72. Kauemman siivekkeen kautta aika oli 5.32 ja pyörityksellä 5.43. Tämän perusteella suorempi ja vähän pidempi reitti on Lykylle(kin) nopeampi. 

Valssilähetys sujui kauempaa. Päällejuoksun Lykky otti hyvin. Kepeillä leijeröin, ei tuottanut ongelmaa. 

Mutta ongelma on puomin ylösmeno. Lykky sen täppää ja hyppää saman tien puomilta pois. Tiedän jo, mistä tämä tulee. Olen palkannut pallolla ja koska se ei voi saalistaen koheltaa puomin päällä, se on aina hypännyt puomilta pois ja näin olen vahvistanut ei-toivottua käytöstä. Otimme sitten puomin niin, että palkka oli puomin loppupään jälkeen. Se meni hyvin.

Asia jäi vaivaamaan ja tein vielä ulkopuomilla samaa. Käytin vanhaa käskyä, millä Lykky hyppäsi puomin ylösmenon yli. Uudella käskyllä se täppäsi ja jatkoi matkaansa, kuten kuuluu. Kahdesti se hetsattuani loikkasi ylösmenon yli, sai siitä marmatukset ja uusinnalla täppäsi.

Nyt on tosi kivaa tasapainoilua edessä. Pitänee palata ruokapalkkaan, jotta saan vahvistettua oikeaa paikkaa. :S

Ei kommentteja: