keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Hyppytekniikkaa ja jumppaa aina vaan

Tänään Lykky on harjoitellut ilmatyynyn päällä etuosansa ympäri kääntymistä. Elämme edelleen alkeisvaiheita. 

Kävimme hallilla tekemässä hyppytekniikkaharjoituksia. 4 hypyn suora 16 jalan väleillä oli haastava, toisaalta toistolla koira paransi. Ensin kokeilin 50 cm:n rimoilla. Eka kerralla Lykky otti kaksi laukkaa eka väliin, toisella petrasi tasapainoisemman näköiseksi. Kolmannella nostin kahden ensimmäisen hypyn rimat 60 cm:iin, jolla Lysky hyppäsi in-outteina kaikki hypyt, mutta nyt lyhyt väli tuli yllätyksenä ja tiputti toisen riman. Uusinnalla korjasi. En tiedä, johtuiko haparointi leikatusta mahasta vai siitä, että lyhyillä väleillä hyppääminen on vaativaa eikä sitä olla tehty yli 2 vuoteen. Lopuksi hyppyytin 2 x etäisyyden arvioinnin ja sen Lykky hyppäsi siististi, myös videolla näytti siltä. Sitten kokeilin vähän rataa minirimoilla. Koira kulki lujaa ja oli tyytyväinen. Sen ohjaaminen tuntui tosi kevyeltä Lystin jäljiltä.

Lysti jumppasi myös. Tajusin, että minullahan on pihallani 3 eri kokoista ja muotoista dobo-kiveä. :) Yksi on yli metrin halkaisijaltaan, kaksi muuta vähän vajaa metrin. Niiden päällä Lysti sai istua, antaa tassua, seisoa ja pyörähtää itsensä ympäri oikealle ja vasemmalle. Taitaa Lykkyäkin kivet kutsua. 

Kuvassa kaksi kiveä näkyy lamohietakirsikan taustalla. Lamohietakirsikalla on tätä nykyä noin 10 cm pitkät versot - ja meidän pihalla pulleita rusakoita ja jäniksiä.


Ovenvieruskivi

Ei kommentteja: