keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Punkkilitku ynnä muuta

Vaihtelun vuoksi otin eilen Lykyn mukaani kaupungille. Taiteilin sen kanssa ulkokatsomon portailla ja penkeillä. Koira nuuski siellä innokkaasti, mistä sainkin idean. Kytkin sen piiloon siksi aikaa, että piilotin hanskani yhden penkin alle. Sitten lähdettiin hanskaa etsimään. Hienosti Lykky haki hajua (samalla mukavan rauhallisesti jumppasi portailla ja penkeillä) ja lopulta löysi hanskan. Oli selvästi tyytyväinen itseensä ja minun mielestäni ihan elementissään.

Lystin kanssa on muutamana iltana peräkkäin tehty kickbike-lenkki. Se ravaa metrin päässä sivullani kuin olisi tehnyt sitä koko ikänsä. 

Eilen laitoin Lystille Exspotin punkkien varalta. Haistelin ennen laittoa, että koira tuoksuu tai suoraan sanottuna haisee keväälle: hiekkapölylle, mullalle, talven jäljeltä ruskealle nurmikolle ja sammalelle. Koska shampoopesua ei suositella ennen aineen laittoa, joka leviää ihon ja turkin rasvassa, jätin koiran pesemättä. Ajattelin pestä sen viikon - kahden kuluttua, kuten muutama punkkilitku sallii. Mutta ei tämä! Shampoopesu lopettaa aineen vaikutuksen, joten yritän välttää shampoopesua. Ehkä huuhdon Lystin hyvin vedellä?

Lykylle en uskaltanut laittaa vielä mitään. Olen kokeillut sillä useampia valmisteita. Yhdestä se kuolaa isot lammikot, toisesta menee limaripulille ja viimeisimmän punkkiaineen jouduin pesemään pois valtavan kutinan takia. Kuolaamiseen kokeilin puolta pienempää annosta, mutta sekään ei auttanut. Jäljellä on Prac-tic, Seresto ja Scalibor, joista kahden vaikuttavat aineet ovat Exspotin sukulaisia. :S 

Tänään kävin kokeilemassa Lykyn kanssa agilitya. Tehtiin kontakteja ja muutaman esteen ratapätkää. Ulkona tsekkasin vireen vieheellä ja hyppyytin kahta hyppyä, joiden korkeus oli 55 cm. Ilmavasti ja nätillä tekniikalla se meni niistä yli. Nyt on leikkuusta 6,5 viikkoa. Samaan toipumisajan jälkeen Lysti alkoi hyppiä normaalisti. Ehkä vihdoin julistan Lykynkin kokonaan treenikuntoiseksi toipuneeksi.

Ei kommentteja: