maanantai 14. maaliskuuta 2011

Ruutuun!

Tapahtumakierre alkoi, kun ostin uudet merkkikartiot ruokakaupasta (4 kpl yht. 4.95 €) pyöräilytarvikkeet-hyllyvälistä. Melkoinen etsivän vaisto, minulla siis. Edelliset kartiot tuhoutuivat elokuussa entistä autoani siivotessa "näillä en tee enää ikinä mitään". 

Tänään oli vihdoin sopiva ilma korkata tämän vuoden pk-kenttäily: +3 ja rankahko vesisade.

Viritin 2 x 2 m -kokoisen ruudun. Liikettä on viimeksi tehty kesällä 2009. Vein ruudun keskelle Lystin kanssa pakasterasian, johon tiputin broileripalan. Lähetin Lystin n. 20 metristä ruualle. Tein eri puolilta lähetyksiä noin viisi, lisäsin kolmeen viimeiseen pysähdyskäskyn. Viimeisimmältä otin Lystin seuruuseen ja palkkasin viereltäni narupallolla. Sitten otin ruudusta pelkän siirtymisen sivulleni.

Kesken treenin kuului kova kolahdus, jotakin painavaa tiputettiin ehkä kaivinkoneesta kuorma-autoon tai vastaavaa. Lysti lähti ravaamaan kohti autoa korvat sivulle ja taakse harittaen. "Eiku jatketaan, tuu vaan", totesin ja homma jatkui. Kolahduksia ei onneksi enää kuulunut ja koira palautui normaaliksi.

Teetin myös seuraamista ja hioin peruuttamista. Ensimmäisessä peruuttamisessa koira jäi paikoilleen. Broilerin avulla sain sen skarppaamaan ja liikkumaan taaksepäin. Lopuksi otin luoksetulon narupalloon.

Kauan ei kentällä oltu. Sen verran kuitenkin, että toppatakin läpi tuli vedet kastellen alla olleen paidan. No, kevättä kohti mennään. 

2 kommenttia:

sarianne kirjoitti...

Sulaispa meilläkin joku kenttä jo! :) Ruutua olisi kiva treenata. Se on niin hauska!

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Ruudusta näyttää Lystikin pitävän. Siitä huokuu: "Joko pääsen?"