keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Simputtaaks toi?

Aurinkoista, ei liukasta, askel upotti 2 cm. Eli olimme jäällä. Matkassa oli lihapaloja ja naruton narupallo.

Ensin seuraamista ja lyhyt pätkä juoksuseuraamista, mistä maahanmeno. Oli upea suoritus!

Sitten luoksetulo ensin narupallo takapalkkana. Lysti poikitti seisautuksessa ja maahanmenossa. Laskin sen palkalle eikä Lysti erottanut keltaista, paikallaan olevaa palloa valkoisesta lumesta millään. Nyt uskon, että koirilla on värisokeutta. Uudessa luoksetulossa pidin pallon itselläni. Lysti tuli lujempaa laukkaa ja pysähtyi tosi napakasti sekä seisomaan että maihin. Siitä palkkasin.

Tämän jälkeen kokeilin seuraamisesta istumista. Kolmesti koira lakosi maihin, kerran seisahtui, sanoin aina hupsis ja pyysin seuraamaan uudelleen. Tämän luulen näyttäneen kaukaa koiran kyykytykseltä. Vasta sitten Lysti osasi istua, kun selvästi hidastin ja pidin palkkaa vasemmassa kädessä ylhäällä. Joku tilapäinen oikosulku, oletan, enkä ota siitä enempää painetta.

Tokoilu oli sitten ohi ja keskityin nauttimaan maisemista ja keväisestä säästä. Puulla ja turpeella toimivan lämpövoimalan piipuista tuleva savu kohosi suoraan ylös, oli niin tyyntä. Katsoin sitä helpottuneena ja toivoin samalla, että Japanissa tilanne saataisiin hallintaan.

Ei kommentteja: