maanantai 11. heinäkuuta 2011

Taantumista

Otsikko tarkoittaa nyt itseään kahdessakin mielessä:

1. Olen taantunut pissa-kakka-asteelle. Tai ainakin jutut alkavat olla pelkkää sitä. Lysti-parka kyykkäsi eilen juuri sillä hetkellä, kun ukkonen jyrähti. Se ukkosta pelkäävänä säikähti. Hetken päästä yritti uudelleen ja taas jyrähti ja paniikki lisi. Koiraparka alkoi luulla, että sen takapuolessa on on-off-nappula, joka lähestyessään nurmikkoa laukaisee jyrinän. No, on se pantannut joskus miltei vuorokauden (esim. vuodenvaihteessa), joten en hätkähtänyt. Iltapäivällä uusi yritys - ei tulosta. Illalla sama juttu. Yritin myös käskystä pissattaa, sehän on meillä toiminut. Nyt ilmeisesti ääneni oli hivenen kärsimätön tai koiraa pelotti jyrähdykset, mutta sanomalla "pissa" Lysti heilutti häntäänsä lepytellen ja istui kiinni vasempaan jalkaani ja tuijotti eikä irronnut siitä mihinkään.

Kävin illalla nukkumaan mielessäni kohtutulehdus, virtsakivi, munuaisvika ja se, pitäisikö koira kiikuttaa päivystykseen katetroitavaksi. Koska hurtta ei ollut kipeän näköinen, en tehnyt mitään. Aamulla ajelimme metsän laitaan. Koira kiitti ja riensi lähimpään kanervikkoon. Onnea ei ole ääniherkkä ja pehmeä koira. Itselleenhän tuo alkaa olla vaaraksi. :/

2. Toinen taantumisjuttu liittyy Lykyn aktiviteettiin tottistelussa. Se ei siis itse tarjoa kunnolla tekemistä vaan kahden istumisen jälkeen alkaa haistella maata paremman puutteessa. Aion tehdä nyt pelkkää kontaktiharjoitusta nameilla ja leikillä, kunnes pentua ei kiinnosta muu kuin minä. En halua olla jatkossa jatkuvasti se aktiivisempi osapuoli, joka houkuttelee hihnan päässä haistelevaa pentua tekemään jotakin. Haluan koiran, joka innoissaan ja aktiivisuuttaan tuijottaa minua "tehdään jotakin" -ilmeellä.

Tällainen rykäisy.

4 kommenttia:

Eeva kirjoitti...

Mikäköhän Murphyn laki Lystin kohdalle on osunut.. Voi toista..tosin täytyy myöntää, että kyllä tuo nauratti. Vaikka ymmärrän, että eihän se ole naurun asia kun kakattaa juuri ukkosen hetkellä ja ukkonen on paha-paha-mörkö..

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Kirjoitin vähän epäselvästi. Tarkoitin kyykkyasennolla sitä pissaamisasentoa, mikä taitaa oikeastaan enemmän muistuttaa punnerrusasentoa. Yhtä kaikki, huono tuuri oli koiraparalla. Mutta tänään "magic touch" oli poissa ja operaatio onnistui ilman jyrähtelyjä myös normilenkillä. :D

sarianne kirjoitti...

Voi Lystiä. Ei se ole helppoa olla herkkis.

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Niinpä, Sarianne. Tänään pelotti edelleen jyrähdyskohta, piti vetää hihnassa sen ohi. :/