keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Narniaan?

Tokoilimme vähän. Lystin kanssa into on hiipunut, koska  -öhm- se on niin epätoivoista kokeita ajatellen. Seuraamisen hienosäätöä harrastimme kuitenkin ja koira oli innoissaan.

Sisällä edelleen harjoitellaan paikkamakuita ja se olisi hyvä rutiini, kunhan kestäisi. Ennen paikkamakuuta sanon koirille, että tokoillaan ja siitä Lykky alkaa tarjota sivulletuloja, hyvä juttu! Sivulta se ei vielä maihin ilman apuja mene (eikä kyllä muualtakaan ilman vartaloapua). Itse liikkeessä voin odottaa kulman takana 3 sekuntia, sitten palaan takaisin, en halua epäonnistumisia. Ulkona Lykky sai maata paikoillaan yksin. Sivulletuloja ja seuraamista otin muutaman askeleen. Eteentuloissa olin kuolla nauruun. Kerta toisensa jälkeen Lykky tuli eteeni ja sujautti kuononsa takkini helman alle. :D Laitoin lihapalat suuhun, jotta pysyisi katsekontaktissa eikä häipyisi piiloon.

Luonne-eroja löytyy jatkuvasti: Piilotin wc-paperirullien sisään nameja ympäri olohuonetta ja keittiötä. Yhden rullan laitoin tyhjän myslipakkauksen sisälle. Lysti sen löysi, muttei uskaltanut ottaa, alkoi haukkua laatikolle, luovutti ja lähti etsimään uusia piiloja. Lykky söi sen hetkisen löytönsä loppuun, syöksyi myslilaatikolle, repi sen kappaleiksi ja söi namin sisältä. Yhtenä päivänä Lykky juoksi jarruttamatta autohäkkiin ja törmäsi takaseinään. Ihan kuin olisi kuvitellut pääsevänsä Narniaan.


Sen jälkeen se on tajunnut vähän hidastaa. Lysti taasen edelleenkin tarkistaa voiko autohäkkiin hypätä turvallisesti. Jos sen lattialla on vaikka pakasterasia, se pitää huolta ettei tassukaan hipaise. Alla olevassa kuvassa Lykyllä on vasemman silmän sisäkulmassa rokama. Hyppäsi viikko sitten autohäkkiin ja kolautti sen lukkomekanismiin. Ulosmenosyöksykin on hirmuinen luvan jälkeen. Otan videolle kunhan ilkeän.

Lykkysauruksen paino on tänään 22.8 kg, ikä reilu 7 kk. Lysti painaa enää 1 kg enemmän. Jos vähennän Lykyn lukemasta aamuruuan ja -juoman, jäljelle jää 22.2 kg (?). Kylkiluut vilkahtelee liikkuessa, joten punkero se ei ole.  Vertailin erilaisia kasvukäyriä, tuolla tahdilla saksanpaimenkoiranarttu painaisi aikuisena n. 29 kg. Vaikka täällä koosta aina puhunkin, niin en sillä silti paljon päätäni vaivaa. Tulee sellainen kuin tulee. Tästä tuli mieleeni, että päivitän joku päivä Lykyn sivun. Pennun hankinta oli keväällä niin salaista hommaa ettei siitä juuri voinut ääneen hehkuttaa. Ilmoitan jahka saan kirjoitettua jutun ylös.  


  

4 kommenttia:

sarianne kirjoitti...

Hitsit kun Lykyllä on sievä pää! Edelleenkin. Aksullekin se autohäkkiin tähtääminen on vaikeaa ja tällä hetkellä meillä on ISO häkki (lainassa). Pari kertaa se on kaverin autossa matkustanut ihan oikeassa autoon tarkoitetussa häkissä ja olen joutunut nostamaan sen kyytiin, kun se ei sinne ole uskaltanut itse hypätä.

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Lykky kiittää. Ja emäntä on ylpeä. :)

Voi Aksu-parkaa ja sen lystimäisiä piirteitä. :/

Meillä on häkissä periaatteessa luistamaton matto metallipohjan päällä. Alle kertyy hiekkaa ym. mujetta, mikä saa alustan luistamaan ellen säännöllisesti imuroi, pyyhi tms. Lykyn matot on välillä rullalla takaseinässä eikä sitä haittaa, koheltaa siellä muutenkin kuin joku rodeohevonen lähtökarsinassa. Lysti taas hyppää ja "elää" niin varoen ettei alusta juuri liiku.

sarianne kirjoitti...

Lykyllä ei päätä kylmääkään sitten ihan pikku asiat! :D

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Aika pelottava sellainen välillä.