perjantai 21. lokakuuta 2011

Pientä projektia pukkaa

Sanon nilkasta heti alkuun, koska se vaikuttaa kaikkeen. Paraneminen jatkuu. Kävin tänään ensimmäisen kerran metsäkävelyllä ilman keppejä, tosin leveitä polkuja ja teitä pitkin. Ei sattunut ja kävelin aika normaalisti. Nilkkaa avustivat teipit ja tuki, ja jäät olivat vuorossa kävelyn jälkeen. Mutta silti, jippii! Toipuva puoli on pohkeesta ja reidestä huomattavasti kapeampi kuin terve, mutta siitäpä voimistuu. Muistaakseni sääntö menee niin, että viikko immobilisaatiota tarkoittaa yhtä monta kuukautta kuntoutusta eli minulla pitäisi olla symmetriset lihasvoimat alaraajoissa 7-8 kk kuluttua = ensi kesänä (!). Ehkä sauvakävelyn jäljiltä itäsaksalaisittain pullottavat hartia- ja yläraajalihakseni valuvat hiljalleen alakroppaan. :)

Projektia pukkaa Lykyn hihnakäyttäytymisen suhteen. 2 kk tauko normaaleista hihnalenkeistä ei ole tehnyt hyvää. Se vetää, saalistaa pyöräilijöitä, hinkuu ihmisten ja muiden koirien perään. Eilen tuli pyöräilijä vastaan, Lykky oli valjaissa, osasin varautua koska sen korvat olivat Sen Näköiset. Pyöräilijän kohdalla se sinkosi, teki voltin ilmassa, koska pidin jämäkästi kiinni, tassut vaan heilahtivat silmieni korkeudella. Säikähdin, kaikki kävi nopeasti. Kipeätä se ei rajusta voimisteluhetkestään näyttänyt saaneen, mutta puhuttelun sai jälleen. (Pyöräilijälle ei käynyt kuinkaan, koska osasin siis varautua, otin välimatkaa ja pidin hihnan lyhyellä.) Koirien ohituksissa saadaan olla aika kaukana, jotta saan huomion itseeni.

Pitää alkaa ajaa sisään "nätisti"-käskyä, kuten Lystinkin kanssa. Se on siis käsky, jolla kävellään vierellä löyhemmin kuin seuraamisessa: ilman katsekontaktia ja väljemmin. Lystillä nappasin sen lennosta, kokeilen samaa Lykylle. Joskus BH:ssa sille on käyttöä. Tätä menoa joskus on kaukana tulevaisuudessa.

5 kommenttia:

Eeva kirjoitti...

Hienoa, että jalallesi kuuluu parempaa! :) Meilläkin on käytössä "tässä"-käsky ja se on kyllä ehkä se käytetyinkin käsky.

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Tulin juuri Lykyn kanssa hihnakävelyltä, kyllä se nyt oli vähän paremmin ruodussa. Huomasin paluumatkalla, ettei koske mihinkään, ei nilkkaan eikä hermosärkyä selästä jalkaankaan. Oli niin onnellinen olo. Tässähän alkavat silmät jo selata agilityn kilpailukalenteria. :D

Samoin Lystillä "nätisti" on käytetyin käsky. Ilman BH-koetta en olisi varmaan ikinä sitä opettanut, joten kiitos sille kokeelle.

sarianne kirjoitti...

Meilläkin on nätisti! -käsky. Se tulee yleensä tiukalla äänensävyllä ja tarkoittaa karkeasti suomentaen "nyt ei sitten perseillä piski!!!". Toimii kohtuullisen hyvin, vaikka paimenen aivoissa komento pysyykin parhaimmillaan vain kolme ja puoli sekuntia.

laura kirjoitti...

Hihnakäytöstä boostaa kovasti se, että ruokkii koiran vaikka viikon pari pelkästään lenkillä. Päivän nappula-annos taskuun ja niitä sitten saa kylvää ihan avokätisesti palkaksi käyttäytymisestä :)

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Sarianne, Lystillekin pitää joskus hankalissa olosuhteissa käsky toistaa. Sauvakävelyaikoina ulkoilut tapahtuivat nätisti-käskyn alla, ilman sitä olisimme olleet kirjaimellisesti ottaen **sessa.

Kiitos Laura vinkistä, miten en tullut ajatelleeksi. Lykky ehti saada aamuruuan, mutta iltaruuan jakelutapa on selvillä.