maanantai 9. heinäkuuta 2012

Etiäppäin

Lykyllä on tarjota hyviä uutisia. Se pujotteli tänään ensimmäistä kertaa ilman ohjureita! Kolmella ensimmäisellä yrityksellä usko loppui pujottelun keskivaiheilla, mutta sitten loksahti. 

Tänään se kiipesi A:ta, jonka ylös- ja alasmenokontaktit otti nätisti. Se on niin liikuttava halussaan tehdä oikein. Illalla harjoittelimme keittiön matolla lankun pätkällä ylösmenokontaktia. Aiemmin Lykky on tarjonnut lankulle alastulon 2o2o:ta, kuten on opetettu, mutta nyt osasin selittää, että lyhyt pätkä on katos niinku ylösmeno. Siirrän treenin seuraavaksi ulos.

Tottistelusta en ole aikoihin raportoinut, mutta sitä on jatkettu. Seuraaminen miellyttää minua, siinä onnistuu käännökset ja rytminvaihdokset, hidas kävely ja juoksu. Jäävätkin sattuivat viimeksi kerrasta oikein, seisahtuminen tosin vähän viivähtää ja istumisessa autan lyhyemmällä askeleella. Mutta luoksetulo oli 30 metristä AAH! Luulin jo että koira rysäyttää polveni nurinpäin, mutta niin se vaan viimeisimmällä 1½ laukka-askeleella jarrutti kriiih ja pysäytti etujalkansa muutaman senttimetrin päähän lenkkareistani. Olin pakahtua ilosta!

Lystin tassut ovat nyt linkkaamattomassa vaiheessa, ohut nahka pitää kivun poissa. Pidän käsiäni kyynärpäitä myöten ristissä, jotta uusia rakkuloita ei ilmaantuisi ihan heti. Tilasin sille kokeeksi kahdet lenkkarit, toivottavasti sopivat. Kaiken järjen mukaan tossuilla saan allergeenialtistusta vähennettyä merkittävästi. Makkarahyllystä löytyi Vatajan tuotteita, joissa ei ole mitään ekstraa. Niiden liha vaan on porsasta, jolle Lystin maha on joskus reagoinut. En ole varma, onko johtunut siitä että on saanut yhtäkkiä liikaa vai onko oikeasti herkistynyt. En uskalla riskeerata, joten Lykky popsii ne makkarat. Ja seuraavana konstina Lystin tassuihin on siedätyshoito. Seurataan vielä ruokavalion tehoa jonkin aikaa.

Kävin molempien kanssa uimassa. Lykky partioi 10 metrin päässä rannasta ja rohmusi kaikki kepit kuin joku haukkaava hippo. Lystille yritin vaivihkaa heittää sivummas omat kalikat. Uimaleluja en hetkeen osta, eilen kaksi karkasi ulapalle. Päivän vinkki: tihkusateella saa olla rannalla rauhassa. :)

Ahah, poika sanoi just Lystin iltalenkiltä tuotuaan, että se linkkasi toista etujalkaansa. Katson kohta onko vanha vai uusi vika. No höh. 

Ei kommentteja: