tiistai 17. heinäkuuta 2012

Haaste

Karita heitti haasteella, jonka ohjeet laitan tähän ensin:

Ohjeet haastetuille: Jokaisen haastetun tulee vastata niihin 11 kysymykseen, jotka haastaja on esittänyt ja postata ne blogissaan. Valitse sitten 11 uutta haastateltavaa ja linkitä heidät postaukseesi. Keksi 11 uutta kysymystä, joihin haastettujen tulee vastata. Älä haasta sitä henkilöä, jolta sait haasteen. 

1. Mikä on tarina koirasi nimen / koiriesi nimien takana?

Lysti olisi Onni, jos olisi poikakoira. Lysti tuntui pojan kanssa sopivimmalle ja tulee lisäksi yhdestä läheisen perheenjäsenen usein toistamasta sanomisesta: No nyt meillä on lystiä.

Lykyn kohdalla koiralle sai valita L:llä alkavan nimen. Edelleen Onni kummitteli. Testasin moneen otteeseen, reagoiko Lysti Lykkyyn, jotta koirat eivät menisi nimissään sekaisin. Koska Lysti ei reagoinut, nimi  sinetöitiin. Nimeen vaikutti sekin, että Lykyn äiti on Boa ja jos huutaa Lyk-kyyy, siitä tulee Kyy.

2. Kerro kolme asiaa, miksi juuri sinun koirasi on maailman paras koira juuri sinulle.

Olen joskus kuullut, että jokainen saa sellaisen koiran millaisen ansaitsee tai tarvitsee. Lysti on ollut kaikkine herkkyyksineen haastava, mutta kun sen saan voittamaan pelkonsa ja näen sen onnellisena tai röyhkeän päättäväisenä, tulen tyytyväiseksi (paitsi silloin kun se varastaa agilityssa). Eli 1.: tulen niin iloiseksi, kun se on rohkea ja onnellinen. Ja 2.: En usko, että kovin moni muu olisi jaksanut sen kummallisuuksien kanssa & en voisi kuvitella sitä kenenkään muun koiraksi.

Lykky taas on miltei Lystin vastakohta. Sen kanssa tuntuu hyvältä ne hetket, jolloin se arvostaa seuraani ja nauttii leikistä. Sillä on paljon hyviä ominaisuuksia, että pelkään etten osaakaan ammentaa siitä kaikkea hyvää irti. Eli 3.: minulle tekee hyvää elää koiran kanssa, missä on mistä ammentaa.

3. Mikä motivoi harrastamaan koiran kanssa?
Yhteistyön kehittyminen, yhteistyö itsessään ja sen näkeminen, kuinka koira oppii - ja itse opin. Agility on sopivan liikunnallista "köyhän naisen esteratsastusta" ja oivaa vastapainoa työlleni ja muulle elämälleni.

4. Millainen koirasi on kotioloissa?
Lysti on aika huomaamaton, välillä tulee lähelle nukkumaan tai haluaa leikkiä. Jos Lykky tulee viereen, se rojahtaa miltei päälle ja seuraa halutessaan se häntä heiluen mönkii vaikka kainaloni alle. Aamulla ne tulevat tuijottamaan, kun havaitsevat uneni käyvän pinnalliseksi. Molemmat makaavat, kun ei tehdä mitään.

5. Millainen reissueläin koirasi on?

Lysti pelkää uusia paikkoja eikä rauhoitu millään. Autossa se on rauhallinen. Lykyn perään taas saa katsoa, jottei se satuta itseään tutustuessaan kaikkeen.

6. Jos sinun on valittava serkkusi häät tai harrastamasi lajin SM-kisat, kumpiin menet?

Tämä on helppo. SM-kisat.

7. Miksi juuri se rotu, jota koirasi edustaa? 

Pidän belgianpaimenkoirien monipuolisuudesta, uskottavuudesta noin puolustusmielessä, ja (ei-näyttisten) ulkonäöstä. Kahdesti vuodessa lähtee karva, muu hoito on kevyttä harjausta ja pesu, jos koira tuntuu tosi likaiselta eli muutaman kerran vuodessa. Lykyn lyhyt karva on vielä helppohoitoisempi, vaikkei Lystikään onneksi mikään karvaturri ole.


8. Oletko harkinnut jonkun muun rotuista koiraa?
Ehkä joskus vanhoina päivinä lämpöä ja hyviä ilmoja arvostava kaunis whippet.


9. Mikä on suhtautumisesi koiranäyttelyihin?
Molemmat koirat pitäisi käyttää kerran pakollisissa näyttelyissä, jotta saisin arvion ulkonäöstä ja sen H:n, jos mielin valion arvoa joskus.


10. Haluaisitko ruveta joskus kasvattamaan koiria? Mitä rotua, millaisella nimellä?
En halua. En pystyisi luopumaan pennuista enkä usko, että ikinä löytäisin tarpeeksi riskitöntä yhdistelmää.

11. Mitä haluat saavuttaa koiriesi kanssa?

Lystin kanssa tavoitteet ovat täynnä: En ikinä olisi uskonut, että se saa TK2:n tai nousee agilityssa kolmosiin. Toisaalta minusta olisi hienoa saada sille yksi SERT agilitysta ja haluaisin sen kanssa agilityn SM-kisoihin, vaikka joukkueeseen. Tänä vuonna tassut estivät osallistumisen. Lykylle toivon agilityuraa ja tokossa vaikka TK2:sta ja BH olisi tehtävä. Pk-lajeista viesti kiinnostaa, siitäkin koulutustunnus olisi kiva.

Omat kysymykset:
 1. Minkälainen tapahtuma oli ensimmäisen koirasi hankkiminen?
 2. Miksi se on/ne ovat sitä rotua mitä ovat?
 3. Miten päädyit harrastamaan sitä lajia/niitä lajeja mitä harrastat?
 4. Ensimmäinen menestyminen jossakin lajissa - mitä siitä hetkestä muistat?
 5. Kuinka valmistaudut kisa- tai koepäivän aamuna?
 6. Kuinka pitkälle olet matkustanut koiraharrastuksen vuoksi?
 7. Miten kuvailisit koirasi toimintakykyä tai suoritusvarmuutta koetilanteissa?
 8. Miten palkkaat koirasi onnistumisista?
 9. Millaisissa tilanteissa olet säikähtänyt koirasi tai koiriesi vuoksi?
 10. Pari koirasi/koiriesi erikoista tapaa?
 11. Miten hemmottelet koiraasi/koiriasi?
Haastetta en saa heitetty 11:lle, mutta laitan sen SariannelleSirkulle ja Sadulle ja jos joku lukijani haluaa haasteeseen vastata, 8 paikasta saa ottaa. :D

Ei kommentteja: