lauantai 14. heinäkuuta 2012

Melkoranta, hyvää iltapäivää

"Studiosta hyvää iltaa. Meillä on iltapäivän agilitykisat nauhalla. Laitetaan pyörimään."

"Hyvää iltapäivää rakkaat koiraurheilun ystävät. Säätiedotus on luvannut tänne puolipilvistä, mutta sataa niin kovaa, että rataantutustumisessa Lystin ohjaaja ei pystynyt pitämään hetkeen silmiään auki vaan seisoi silmät kiinni, lopulta pyyhki hihallaan silmiään kuivaksi ja jatkoi hiha lippana tutustumistaan. Lystiltä ei ihmeitä odotella, sillä on viikkoja viimeisimmästä kisasta ja sen jälkeen on kerran päässyt treenaamaan. Tassuvaivaa on ollut kovasti, mutta nyt tassut ovat kuulemma taas kunnossa."

"Nyt starttiviivalla on ohjaaja Lysti vierellään. Lysti jätetään lähtöön, hiipii kyllä vähän perään. Nyt tulee ihan luvan kanssa, eka hyppy näin ja toiselle heti takaakierto ja siitä kepeille. Lysti toimii kuten kuuluu, hienosti pujottelee loppuun saakka, ohjaaja valssaa ja koira putkeen, mutta mitä ihmettä! Väärään päähän! Sinne ohjaaja kyllä selvästi osoitti ja tuomari ristii kätensä. Seuraavaan 90 asteen putkeen koira ja sieltä tulee kiire seuraavaan takaakiertoon, jonne ohjaaja ehtii hyvin. Renkaan kautta mersun tähteen  ja koira on kyllä vauhdissa. Taas putkeen ja toiseen ja sama takaakierto kuin äsken. Renkaan kautta nyt U-putkeen ja sitten on loppusuora, jossa esteet on sijoiteltu kimurantisti. Lysti ohittaa yhden hypyn ja maalissa näin. Hylkäys siis. Etsin ohjaajan käsiini."

- "Mitä tuossa radalla tapahtui?"
- "Lysti oli hyvässä vauhdissa ja ohjaus tuntui sujuvalta. Lopun suoralla tai mikä lie vinkura - en ehtinyt koiraa kääntää ja ohitettiin yksi hyppy. Muuten kiva rata. Rataantutustuminen oli kyllä hirveä, vettä tuli kuin saavista ja itikkamyrkyt valuivat silmiin. Yritin fleecehihalla pyyhkiä vähän huonolla menestyksellä."
- "Mutta tuossa alussa, laitoit koiran väärään päähän putkea?"
- "Aijjaa. Siis mitä? Ai joo, niin taisin laittaakin. No hyvä niin, ei jäänyt hylkäys yhdestä hypystä kiinni."
- "Onnea seuraavalle dalle!"
- "Kiitos!"

"Nauhalla on myös toinen rata, laitetaan sekin tulemaan."

"Lysti on jälleen lähtöviivalla. Tähän mennessä on mennyt 30 koirakkoa ja saldona vain yksi yliaikainen nolla. Näin lähtö, heti toinen este nurja u-putki, minne koira. U:n jälkeen tarjoutuu väärä hyppy ja sinnehän Lysti hyppää. Hylkäys heti alkuun. Ohjaaja jatkaa, ottaa kuvion uusiksi ja nyt se toimii. Sitten kepeille syöttö ja Lysti sujahtaa putkeen, kuten moni muukin tätä ennen. Putkesta pujottelun hakeminen onnistuu eikä pujottelussa ole moitteen sijaa. Siitä hypylle ja A:lle ja Lysti hyppää alastulon yli ja syöksyy suoraan putkeen. Ohjaaja keskeyttää radan, huutaa hyi ja koira näyttää karjuvan takaisin, suostuu kuitenkin väljästi seuraamaan ja radalta pois. Kysytään taas tunnelmat."
- "Rataantutustumisen aika tuntui loppuvan kesken ja mietin just tuota putken jälkeistä kohtaa, samoin pujotteluun syöttämistä ja niissä virheet tulikin. Keskeytin radan, kun Lysti hyppäsi kontaktin, harmi että ehti palkata itsensä putkeen. Toivottavasti huomenna muistaa miten ne otettiinkaan. Mutta tuo rata oli meille selvästi liian vaikea."
- "Miten tassut kestää?"
- "Huuhdoin ne ensimmäisen radan jälkeen, ne olivat silloin kunnossa. Nytkin näyttävät olevan koiran kulkemisesta ja olemuksesta päätellen. Huuhdon ne taas ennen autoon hyppäämistä ja illalla tsekkaan ollaanko huomenna kisakuntoisia. Kiva oli kyllä kisata."
- "Kiitos haastattelusta."
- "Kiitos itsellesi."

4 kommenttia:

Sarianne kirjoitti...

Melkorannan kertomukset ovat kyllä hyviä! :) tsemppiä tämän päivän radoille!

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Välitän terveisesi Melkorannalle. Saakin olla hyvä, koska selostaa töikseen, vaikkakin sivutöinään. ;)

Yritän tänään muistaa radat. Plääh, yksi jännittämisen aihe lisää.

Karita kirjoitti...

Teidät on haastettu! :)

http://maksalaatikkoteam.blogspot.fi/2012/07/oisitsa-valmiina-ottaa-haasteen-vastaan.html

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Kiitos!
Vastataan. :)