lauantai 16. maaliskuuta 2013

Koirapäivä

Aamulla oli -24 pakkasta, mutta aurinko lämmittää nopeasti. Ilmatieteenlaitoksen sivuilla näkyy, kuinka parissa tunnissa lämmöt nousivat -5 asteeseen. 

Ajoin Lykyn kanssa pk-kentälle. Ilokseni siellä oli 3 sellaista ihmistä, joiden kanssa en ole läheisesti treenannut = oiva henkilöryhmä. Ekalla kerralla koirani kontakti tipahti ryhmään mennessä. Istutin Lykyn ryhmän keskelle ja palkkasin heti. Tämä oli se Lauran kuulema oppi, mikä lisää koiralle ryhmän positiivista merkitystä. Toisella ja kolmannella kerralla ei kontakti enää tipahtanut. Jäi oikein hyvä mieli tästä, seuraamisessa koira tuntui upealta.

Sitten tein BH:n pitkän sakaran seuruun, juoksun ja hitaan kävelyn, koira tuntui intensiiviseltä, tästä osiosta palkka. Jäävissä yksi ihminen käveli perässä ja katsoi, että kaikki sujui. Lykky jäi hienosti istumaan, maihin ja tuli luokse laukalla. Hangessa olleen kenkäni päälle osui tassu, minkä koira itse korjasi. Siitä sivulle ja palkka.

Paikkamakuun teetin lopuksi, kun vieras tervu tottisteli ja leikki. Lykky pysyi hyvin paikoillaan. Palkkasin aluksi juustolla, sitten leikillä. 

Kentältä ajoin kauppakeskittymään. Jätin Lykyn elektroniikkaliikkeen liukuovien lähistölle makaamaan ja käppäilin sisälle kauppaan katsomaan kännykän varaosia. Olin varmaan 15 sekuntia pois, koska kaupasta ei nähnyt ulos. Kohta tein toisen samanlaisen. Sitten käytiin vielä kauppakeskuksen sisääntulossa oleskelemassa kärryjen kolinassa. Ulkopuolella oli koira, joka haukkui jatkuvasti, mutta Lykky sitä vain vilkaisi. Koirani veti kauppakeskukseen sisälle, mikä oli pieni ongelma. Sain onneksi vetämisen pois sanomalla "täällä" ja palkkaamalla jauheliha-kananmunamurekkeella. Näitä kauppajuttuja pitää tehdä uudelleen, niin että joku on matkassa varmistamassa koiran turvallisuuden.

Eilen oli tarkoitus käydä Lykyn kanssa kaupungilla ja tottistella, mutta olin aivan tööt. Selästäni en ole vähään aikaan kirjoittanut, mutta ei se silti ole parantunut. Paheneva ongelma on yöt. Jalkoja ja lantiota pakottaa ja puuduttaa kovasti, herään arviolta 57 kertaa per yö vaihtamaan asentoa. Näitä öitä on noin 6 viikossa, väsyttää, ja vasta 3 tunnin iltaunien jälkeen herään. Lääkelisäys ei ole auttanut, pitää varmaan kohta lisätä jotakin muuta rohtoa. Laskin yöllä vielä Lykyn pissalle, koska oli levoton ja sen jälkeen uni ei heti kietonut minua pumpuliinsa. Eläkevakuutuslaitos on sitä mieltä, että minulla on lieväasteinen spinaalistenoosi, jatkoi osa-aikaista kuntoutustukea huhtikuun loppuun. Aika erikoista, kun fysiatrian erikoislääkäri ja selkäortopedi olivat eläkkeen kannalla. Tai valitettavasti odotin tuollaista päätöstä. Nyt on uudet lausunnot ja hakemukset sisässä. Toivon, että tulisi jatkoa vähän pidemmälle.

Ei kommentteja: