lauantai 30. maaliskuuta 2013

Tottista ja viehettä

Jatkoin tänään Lykyn kanssa tottistelua kentällä. Ilmat suosivat nyt ja on ihanaa seurata hankien haihtumista.
  • Ensin patoamista, hyvin lyhyt seuraaminen, sivuttaisaskeleita, käännöksiä: check
  • Jäävistä seisominen, istui ekalla. Muilla jäi seisomaan, otin useamman peräkkäin, osan takapalkalla, osan juoksusta. Maahanmenon  suoritti oikein x 2, istumisen myös.
  • Olin vienyt patukan kentän päähän ennen kuin otin Lykyn autosta. Käskytin seuruusta eteen, jolloin koira alkoi loikkia edessäni ilman harmainta aavistusta minne säntäisi. Lähdin juoksemaan palkalle ja luovutin. Otin Lykyn kiinni ja kysyin "Missä lelu?" Sitten se äkkäsi, uusi seuruutus ja uusi eteenmenokäsky, nyt onnistui. Näitä yhteensä kolme, vietiin lelu kahdella seuraavalla kerralla yhdessä. Maahanmenoa en tähän nyt sotkenut.
  • Tasamaanouto x 1: vähän puri kapulaa eteeni tullessa, sanoin "rauha" ja silitin kuonoa, jolloin ote rauhoittui. Patukkapalkka.
  • Hyppynouto: Ekalla toiveikkaana heitin kapulan, kiersi paluun. "Eiiijjj, hyppää, hyppää" huusin ja otin kapulan pois. Sitten 2 x pelkkä paluuhyppy kapulan kera, olin valmiina vastaanottamassa, hyppäsi varmasti ja tuli eteen. Lopuksi 2 x kokonainen estenouto, nyt hyppäsi meno-paluun, sai aplodit ja leikitykset. Ei muuten muistanut eilistä bugiaan ja pysähtynyt mennessään istumaan kapulan eteen. 

Lystin leikitin vieheellä. Se petraa leikkiään ja kiskoi lelua johdonmukaisesti ihan pitkään. Kivaa oli. 

Huomenna olisi agilitykisat. Huolta herättää selkä, joka säteilyttää kipua vasempaan jalkaan pitkästä aikaa. Pitää ihan linkuttaa.

Ei kommentteja: