perjantai 1. maaliskuuta 2013

Tottiksia

Lykyllä ehti tässä olla seisahtumisjumi, tarjosi tilalle kaikkea muuta. Aloitin opetuksen alusta ja toistaiseksi liike on pysynyt mielessä.

Eilen teetin lenkillä kaikki jäävät pariin otteeseen, oli virheetöntä. Pellolla pidin paikkamakuussa,  samalla virittelin viehelelun, mitä heilutin houkuttelevasti. Koira pysyi hievahtamatta, siitä vapautin leikkiin.

Tänään oltiin pk-kentällä. Lykylle oli tavallaan vieraat ihmiset ja koirat. Ensin 2 henkilön henkilöryhmässä muljautti silmiään ennen ryhmään menoa, sitten piti kontaktin hyvin. Kolmesti tein tämän palkaten eri kohdissa.

Paikkamakuussa toinen koira makasi toisella puolen kenttää ja yksi tottisteli. Kun kaksi koiraa leikki yhtä aikaa, Lykky nousi paikoillaan seisomaan. Siitä huomautin ja sitten pysyi. Oli sellainen häiriö, mitä ei kokeissa tule, mutta maissa vaan on pysyttävä. Pysyi sentään paikoillaan.

Tottistelin toisen koiran ollessa paikkamakuussa. Pari kertaa sain huomauttaa kontaktin tipahtamisesta. Luoksetulossa Lykky ei tullut eka kutsulla, toisella tuli. Uusinnalla tuli luo ekasta käskystä. Kyynärät olivat kuulemma vähän ilmassa toisessa maahanmenossa, pitää kiinnittää jatkossa huomiota.

Kyllä ne häiriötreenit vaan on tarpeen. Jatketaan. 

Koska koira on jo 2 vuotta, tottikset vaihtuvat pentutottis-tunnisteen alta Lykyn tottelevaisuudeksi. Siihen koppaan tipahtaa tokot ja tottikset.

Ei kommentteja: