lauantai 9. maaliskuuta 2013

Without me you are only you

- "Meillä on Melkoranta paikalla. Annetaan puheenvuoro hänelle."

- "Hyvää iltapäivää kaikki koiraurheilun ystävät. Agilitykilpailut ovat kylmässä hallissa, pakkasta on 6-7 astetta ja aurinko paistaa. Lysti ja ohjaajansa ovat kisaamassa. Kysyn ennen lähtöä tunnelmat. Hei, millä fiiliksillä olet tänään?"
- "Hyvällä mielellä. Jos Lysti ottaa yhtä hyvin kontaktit ja pysyy lähdössä kuten viikko sitten enkä mokaa ohjauksessa, meillä pitäisi olla jotakin saumaa nollaan. Ykkösenä pidän edelleen kontaktien onnistumista, mutten laittaisi pahaksi nollatulosta agiradalta. Sopivan kevyesti jännittää ja musiikit on mukana."

- "Tänään maksikoirakoita on 38 kpl. Just nyt on tämä pari lähtövuorossa. Lysti istuu lähtöön, ohjaaja ottaa askeleen ja nappaa heti koiransa mutkaputkeen. Siitä kolmas hyppy sivuttain, miltä koira vedetään vähän pakkovalssityylillä putkeen, joka menee A:n ali. Ohjaaja kirii seuraavan hypyn taakse, Lysti hyppää, siitä seuraava hyppy jarrun kera ja toinen takaisin. Tähän pitäisi tulla persjättö, mutta ohjaaja ei ehdi ja on nyt väärällä puolella koiraa. Rata jatkuu oikealle ja hän on koiran vasemmalla puolella, mitä ihmettä tästä tulee?! Hän saa Lystin hyppäämään seuraavan aidan oikein päin ja puomin kiipee-käsky pelastaa tästä ahdingosta. Kaunis kontakti, takaakiertohyppy, muuri ja kaksi hyppyä 180 asteen kulmalla, mitkä ohjaaja valssaa toiselta puolelta ja kääntää samalla koiran kepeille. Oikeaan väliin sujahtaa Lysti. Tästä hyppy ja A:lle, Lysti kuuntelee, laukkaa A:lle eikä ansaputkeen. Taas hyvät kontakti. Vielä pitkittäinen hyppy viskileikkauksen tyyliin, ohjaaja leikkaa takana ja koira ohjautuu oikeaan u-putken päähän. Hän hakee koiran putken suulta ja viimeisin hyppy, näinnn! Pari on iloisena maalissa. Haastattelen kohta, annan koiran ensin nauttia palkastaan. - Miltä nyt tuntuu?"

- "Hyvältä. Lysti pysyi lähdössä ja meille tuollainen lähtö sopii, missä sen ei tarvitse olla pitkään yksin. Minusta radalla oli vaikeita kohtia, ansoja, putki-kontaktierottelua ja välillä oli mentävä, välillä otettava koira haltuun. Tuolla päädyssä olin lirissä. En ehtinyt tekemään persjättöä takaakierron jälkeen ja olin Lystin väärällä puolella, mutta sain sen onneksi ohjattua oikein eteenpäin. Oikeasti en pystynyt tekemään persjättöä, mulla oli kolmet housut eli villasukkahousut, farkut ja niiden päälle parkkipaikalla kiskotut vuorelliset talvihousut ja lisäksi villapaita, pullea toppatakki, jonka päälle olin vetoketjulla pingottanut kiinni koiratreeniliivin. Ei sellaisessa paketissa paljon kääntyillä, mutta eipä paleltanutkaan. Kontaktit Lysti otti hienosti, pysäytin niille vahvistaakseni käytöstä, vaikkei sitä nopeuden takia kannattaisi tehdä. En muuten tiedä meidän tulosta, minusta Lysti otti kontaktit, mutta muutamissa kisoissa en ole huomannut kontaktivirhettä, joten en uskalla hehkuttaa."

- "Nyt ovat tulokset tulleet. Lysti voitti ja saa SERT-A:n. Rata oli vaikea sen perusteella, että siellä tuli vain 3 nollatulosta. Lähetys katkeaa nyt, mutta palaamme kisapaikalle myöhemmin."

***

- "Kisat ovat jo ohi, kohta on palkintojenjako. Kysyn kahden muun radan kuulumiset. Miten ne menivät?"
- "Ennen toista rataa Lysti säikähti kumeasti haukkunutta isoa saksanpaimenkoiraa. Toisen radan lähtö oli muutenkin vaikea. Siinä oli kolme hyppyä peräkkäin ja neljäntenä suora putki toisen suoran putken vieressä. Hypyt osoittivat juuri väärälle putkelle. Putken jälkeen piti ehtiä ohjaamaan seuraavaa hyppyä, joten koira olisi pitänyt jättää kauas yksin. Lystin oli vaikea olla lähdössä ja se sujahti väärään putkeen eikä kyllä ollut ainut. Sen jälkeen oli vähän aikaa hyvää pätkää, mutta sitten ohjaukseni hajosi, Lysti hyppäsi yhden ekstrahypyn ja jätti toisen hyppäämättä, joten hylkäyshän siitä tuli. Ennen kolmatta rataa Lysti säikkyi taas sitä saksanpaimenkoiraa, joka lähti meidän jälkeen. Radalla säikähdys helpotti, mutta näkyi toisella tavalla. Kolmas este oli putki-A-erottelu. Lysti kipusi A:lle, kuten kuului, mutta loikkasi alastulokontaktin. Keskeytin radan siihen. Koira oli selvästi ylivireä säikähdyksen jäljiltä. Vein sen hallista ulos ja myöhemmin kävimme hallissa leikkimässä erikseen, Lysti tuntui palautuvan."

- "Mikä on päivän fiilis?"
- "Surullinen olo jäi päällimmäiseksi kahdesta viimeisimmästä radasta, koska sain taas muistutuksen kuinka herkästi kaikki hajoaa, miten hauras Lysti on. Voitosta ja sertistä olen tietysti onnellinen. Ekalla radalla oli ihanaa yhteistyötä. Joskus kuvittelen, että Lysti kertoo minulle katseellaan hyvin menneen kisan jälkeen: "Without me you are only you."

- "Onko musiikkitoiveita?"
- "On. Nyt sopii Dire Straitsin The Bug *KLIK*, minkä sanoissa on viisautta: 

"Everything can change 
in the blink of an eye
So let the good times roll
before we say goodbye, because..."
11 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Älä sure, Lysti on Lysti. Ihan huippua, että voititte ja saitte sertin! Pitkälle olette päässeet Lystin kanssa :)

Sarianne kirjoitti...

Onnea onnea onnea! Tulen sitten valiokahveille loppuvuodesta! ;)

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Kiitos Satu!

Sarianne, kauhean kaukaiselta tuntuu loppuvuosi. Toivottavasti Lysti pysyy kisakuntoisena noin yleensäkään. Mutta JOS, niin tervetuloa kahvittelemaan!

Eeva kirjoitti...

VAUUU! Onnittelut molemmille taitureille!!! :D

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Kiitos Eeva! :D

Anonyymi kirjoitti...

Isot onnittelut! "Michelinukkofiilis" on tuttu tunne, mutta iän myötä tulee viisaaksi, eikä halua palella, eikö.
Kevätaurinkoisin terveisin töppösen mummo

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Kiitos! Edellisissä kisoissa paleli varpaat onnettoman pukeutumiseni vuoksi. Kyllä sitä liiasta aina vähentää, mutta milläs lisäät? Sanomalehdillä? :D Nyt ei edes tarvinnut vaatetta vähentää, oli just sopivaa tuolla toppauksella. - Pikkuisen toivon kevään edistymistä.

Sari/Mustiaiset kirjoitti...

Onnea tätäkin kautta! Nyt ilmoa vaan sinne näyttelyyn mistä puhuttiin, niin saat senkin homman hoitoon! Ja hei, jatka sitä piimällä valelua, niin ehtii kasvaa koiralle karva jos toinenkin!

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Kiitos Sari, erityisesti hyvistä neuvoista! :D "Tahmeaturkkinen koira, joka..." (No huuhtelen sen ennen kehään vientiä.)

Hanna kirjoitti...

Onnea SERT:tä ja voitosta :)

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Kiitos!