sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Tasosta ei tingitä

Meillä on Lystin kanssa vakiintunut tulosvarmuus. Se on HYL (valitettavasti). Tänään oli seuran omat kisat. Oli kesäinen ilma, 19 ja aurinko paistoi.

A-kisassa Lysti varasti vähän lähdöstä ja lisäksi pomppasi puomin alastulolta vitosen arvoisesti. Hylkäys tuli loppusuoralla. Tarkoitus oli ovelasti ujuttaa Lysti kaksin käsin väärän putken suun ohi, mutta olin jäljessä ja koira ensimmäisenä tarjoutuvassa putken suussa. Hylätty rata. Video on tässä. Kiitos Anniinalle kuvaamisista.

B-kisassa lähtö oli parempi ja sain ujutettua kätevän tuntuisen persjätön radalle. Videolla *KLIK* (kamera ei jostakin syystä tarkentanut kunnolla) näkyy, kuinka myöhässä olen. A:n jälkeen oli pituus hankalassa kulmassa ja Lysti teki sillä elämänsä ensimmäisen virheen. Myöhemmin takaakierron ohjaus jäi vajaaksi hylkäyksen arvoisesti.

C-kisassa eli hyppärillä oli 0 lähellä. Alun pakkovalssi onnistui hienosti, samoin yksi takana leikkaaminen. Suoran putken jälkeen en hakenut Lystiä tarpeeksi läheltä putken suuta, joten se sujahti takaisin putkeen. En tajua, miksi se sille puolelle kääntyi. Hylkäys siis. Tässä on video, missä näkyy myös tarkennusongelmaa, mutta kyllä siitä selvää saa tarpeeksi.

Yritän kaivaa hyvät uutiset:
  • Lähdöt paranivat lähtöjen myötä
  • Kontaktit paranivat lähtöjen myötä
  • Keppivarmuus
  • Putki-puomi-erottelu
  • Sujuvan tuntuista monin paikoin

Tämän jälkeen lähdin Lykyn kanssa treenikentälle. 
  1. Yksinkertainen rinkularata, jossa kaikki kontaktit: Lykky hyppää keinun ylösmenon yli, jos sanon vain "keinu" enkä myös "ap". Herkästi lähti alastulolta myös, treenasimme tätä.
  2. Hyppytekniikkana etäisyyden arviointi, ok.
  3. Varmistuslistalla oli mutkaputki selkäpuolelta. Lykky meni sen kuten kuuluu. Kotkassa en uskaltanut luottaa, että Lykky tulee oikein, mutta olisi se osannut. Onpa nyt taas kisoihin yksi juttu lisää.
Noista kisoista vielä. Kaipaisin nyt kipeästi onnistumisia edes jomman kumman kanssa. :/

2 kommenttia:

"töppösen mummo" kirjoitti...

Mukava lukea, että alat olla kunnossa kuitenkin - kyllä se onnistuminen sieltä napsahtaa!

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Kiitos - ihanalta tuntuu vihdoin päästä flunssan niskan päälle.

Sitä onnistumista odotellessa.