torstai 22. elokuuta 2013

Hetken humaus

Ajoin keskustan pääkatua. Yhden risteyksen liikennevalot vilkkuivat keltaista. Oikealta lähestyi auto, mutta hiljensi kolmion taakse. Sitten autoilija kiihdytti uudelleen, ehdin huutaa autossa yksikseni: "Älä nyt tuu sieltä!" Samalla seisoin jarrulla ja väistin vasemmalle. Se viimeinen sekunnin osa oli hirveä, kun tajusin, että nyt osuu. Pelti rutisi ja autoni liikkui törmäyksen voimasta vasemmalle ja pysähtyi keskelle risteystä. Toinen auto pysähtyi risteyksen jälkeen. Nousin ylös ja sanoin kuskille: "Sä tulit kolmion takaa." "Niin tulin", sanoi pahoitteleva vastapuoli ja jatkoi: "se oli minun syy". Autoni alle valui lammikko, jolloin hän totesi: "Tuolla ei ajeta enää mihinkään."


Ilmoitin miehelle, että kait sitä on silti kutsuttava poliisit, jotka tulivat 5 minuutissa. Syyllinen myönsi edelleen ja selitti, kuinka olin jäänyt hänen autonsa etupalkin katveeseen eikä hän kerta kaikkiaan minua nähnyt. Molemmat puhalsimme vielä nollat, joten poliisit jättivät homman vakuutusyhtiölle. 

Olin haistellut jo hyvän aikaa, että autoni alle valunut laikku tuoksui Lady-Lasolille, joten päättelin, että sillä voisi ajaa. Itse konehuone näytti aika vahingoittumattomalta. Poliisit sanoivat, että omalla vastuullani voin ajaa, mutta hinausautokin voidaan kutsua. Poliisisetä otti ystävällisesti tuollaisen lärpäkkeen ylemmäs haittaamasta pyörän pyörimistä ja yllätykseksi saatoin ajaa hoppani kadun varteen:


Ajoin kotiin varovasti. Soitin molempien vakuutusyhtiöihin. Huomisaamuna täytyy selvittää, voiko tuolla autolla ajaa viikonloppuna agilitykisoihin vai jääkö se korjaamolle, jolloin tarvitsen sijaisauton. Siinä on oma vääntönsä. "Käyttötarveselvityksen" teko ei kuulosta kovin lupaavalta.

Tuli mieleeni, mitä olisi sattunut, jos vauhtia olisi ollut kahdeksankymppiä. Ja se, miten nopeasti kaikki tapahtuu. Miten selälle olisi voinut käydä? Jos en olisi jarruttanut ja väistänyt, keulani olisi ollut vastapuolen ajajan oven sisäpuolella, jolloin olisi tarvittu muutakin kuin poliisit. Materiaa tuo nyt vain on, mutta oma vaivansa siitä on hyvän aikaa.

P.S. Lystillä on pissitulehdus. Muutamien unien jälkeen oli pieni märkä laikku alla. Pelkäsin, että nyt se virtsankarkailu alkoi. "Onneksi" oli tulehdus, jonka hoidolla joulukuinenkin karkailu hävisi.

2 kommenttia:

Eeva kirjoitti...

Onneksi meni vain auto pajalle. Kolarit on pelottavia. :/

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Niin on. Nyt katselen jokaista kolmion takana olevaa autoa, että tuutko sieltä?