lauantai 24. elokuuta 2013

Lykky kisoissa

Anne Huittinen teki tällä kertaa radat. Voin päästää teidät pahimmasta piinasta: kilpailukirja ammottaa tyhjänä edelleen.

Eka rata oli agilityrata. Ennen rataa yritin tyrkyttää kuumalle kisaratsulleni pelkkää ruokaa, mutta ei maistunut. Lykky meinasi varastaa lähdöstä, mutta palautin, sitten pysyi. Koira otti puomin ylösmenolta vitosen, samoin keinun ylösmenolta. Keinulta se selkäni takaa ponkaisi putkeen, joka oli ihan sivussa. Se oli hylkäys sitten. Oli enää loput esteet jäljellä, joista kokeilin loppusuoran juosta lujaa. Koira tiputti muurin palikat. Se ei selvästi vielä kisavireessä kestä, että juoksen vierellä lujaa. 

Toinen ratakin oli agilityrata. Tätä ennen en edes yrittänyt antaa ruokaa, mutten antanut narupalloakaan, jottei koira kiihdy. Silti se oli kuuma kuin hellankoukku. Toisena esteenä oli muuri, jolta kuului jatkaa suoraan putkeen, jonka jälkeen käydä tyrkkäämässä koira hypylle, kunnes taas riennettiin takaisin. Olin ennen muuria vastaanottamassa, mutta pakko oli lähteä litomaan, jotta ehdin koiran tyrkkäämään putken jälkeiselle hypylle. Muurilta tipahti palikka, sitten tuli kielto putkelta. Noin kuudennen esteen jälkeen meno rauhoittui. Keinulla taisi tulla virhe ylösmenolta. Loppu menikin sitten virheittä. 15 vp ja sijoitus 9. tai jotakin sellaista, aika -19 jotakin.

Kolmas oli hyppäri. Nyt tottistelin ja palkkasin siitä pallolla ennen rataa. Seuruutin pidemmän matkan lähtöön hihnan riisumisen jälkeen. Tällä radalla muurilta kuului mennä hypylle eikä putkeen, kuten äsken. En voinut jäädä taakse leikkaamaan, koska edessä oli monta hyppyä, jotka olisi pitänyt mennä suoraan. En voinut mennä muurin taakse vastaanottamaan, koska silloin olisi saattanut tipahtaa eka rima enkä halunnut seistä muurin takana koiran hypyn edessä. Yritin valssia, joka johti siihen, että koira oli putkessa. Tämän jälkeen menimme radan, kuten se olisi kuulunut mennä eikä virheitä enää tullut. Se oli kohtalainen saavutus, sillä radalla oli suora putki x 3.

Huonoa:
  • Puomin ylösmenokontakti
  • Koiran herkkyys rimojen tiputtelulle kisavireessä. 
Hyvää:
  • Lähdöt
  • Kepit
  • Hyppärin rimat pysyivät ylhäällä ja rata oli muutenkin hyvä, vaikka hylkäännyimmekin heti alussa.
  • Ihan yhteistyössä mentiin eikä mitään superhylkyjä tullut, joten siinä mielessä kehityskäyrämme on nousussa.
  • Vire hyppärillä, ehkä tottistelu on paras konsti ennen rataa.
Ei sillä, etteikö nolla olisi kiva saada, mutta jotenkin ei edes harmita. Jotenkin osaan ajatella, että ollaan vain niin kesken edelleen ja palikka kerrallaan poistetaan ongelmakohtia.

Huomenna Lykyn kisat jatkuvat. Alun perin piti kisata Lystillä, mutta koska se on kipeä ja lääkekuurilla, Lykky pääsi tuuraamaan.

7 kommenttia:

laura kirjoitti...

Mun mielestä ehdottomasti kunnon leikitys ennen rataa, ja hallinnassa lähtöön. Mutta jos pyydät sen seuraamaan, katso että se seuraa eikä sinnepäin-sluibaa siinä vierellä :) Seuraamiseen ei kuulu kontaktin pudottelu mitä se esim. omissa kisoissa viimeeksi vähän meinasi tehdä, kun sulla oli kiire (tai "kiire") lähtöpaikalle. Eli katso ettet opeta että lähtöön saa seurata miten haluaa, silloinhan paitsi pilaat seuruuliikkeen, olet myös taas pelkkä paino remmin perässä. :D

Tottahan leikitys voi nostaa, mutta oikein tehtynä se voi myös purkaa sitä koiraa.

laura kirjoitti...

Ai niin ja piti sanoa sitäkin, että eiköhän ne nollat tule kun olette siihen valmiita! Yritä olla kauheesti turhautumatta, unohda määränpää ja nauti matkasta :)

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

En ole toistaiseksi ollut huolissani, jos sen kontakti "hetkeksi vähän meinaa" tipahtaa radalle mennessä. Häiriö on niin iso ja sitä ehtii vielä treenaamaan.

Toiseksi, leikitys varmasti tietyissä tilanteissa purkaakin koiraa. Haluan tosin nähdä sen taitajan, joka osaa niin "oikein tehtynä" leikittää, että koira huokuu rauhaa lähtöviivalla saalisleikin jälkeen, samalla kun on katsonut ja kuunnellut edellisiä kisaavia koiria.

laura kirjoitti...

No höh, tuskin se nyt ihan tavoite on. Ja kai sitä voi leikkiä jossain vähän kauempana. Ja pitkällä leikillä tarkoitan oikeasti pitkää, yksi tuttu puhui 40 minuutin toimineen. Mikä on minusta hurjaa, mutta mulla nyt onkin tollasia puudeleita.

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Pitää lähteä ajamaan kisapaikalle jatkossa tuntia aiemmin. :D

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

P.S. Sitä vieheleikkiä olen kokeillut pari kertaa ennen kisoja, mutta aamulla ei yleensä ehdi ja kisapaikalla ei ole paikkaa.

laura kirjoitti...

Mun logiikka sanois, että nimenomaan taistelua, ei saalistusta. Sellanen pitkä ja rankka taistelu että välillä väännetään ja sitten saa pitää hetken ja taas väännetään, niin kyllähän se jossain vaiheessa on aika tyytyväinen. Ja ohjaaja ihan rättipoikkipuhki :D