tiistai 6. elokuuta 2013

... ja tokokokeessa

Olen karttanut tottelevaisuuskokeen alokasluokkaa, koska en ole halunnut Lykkyä keskelle mahdollista paikkamakuuhärdelliä. Viime keskiviikkona Pulliaisen Riikka rohkaisi kuitenkin niin vahvasti, että aloin harkita osallistumista. Sunnuntaina huomasin ilmoituksen, missä lähikunnan tokokokeeseen kerrottiin mahtuvan lisää koirakoita, joten jälki-ilmoittauduin. Tosin ilmoittautuminen varmistui vasta tänään, 15 minuuttia ennen kuin minun piti lähteä ajamaan. 

Koirakoita oli alo-luokassa peräti 16, meillä viimeisin numero. Lämpötila oli komeat 26 astetta varjossa ja kentälle paistoi aurinko. Tuomarina toimi Pauli Härkönen. Olen käynyt hänen kokeessaan joskus Lystillä. Hän on kommentoinut mielestäni legendaarisesti kaukokäskyjä, joilla Lysti ei inahtanutkaan: "erinomainen paikkamakuu kovasta häiriöstäsi huolimatta". Pidän sellaisesta huumorista. :)

Olimme kolmannessa paikkamakuuryhmässä. Toisessa tuli hippaset: yksi koira nousi nopeasti ja haisteli riviläisiä, lopulta ihastui yhden koiran takapuoleen ja jahtasi tätä kehänauhojen ulkopuolelle häntä innosta heiluen. Hirvitti. Toinenkin asia mietitytti: Lykky luuli olevansa lähdössä agilityyn, koska tuolla on sekä treenattu että kisattu hallissa ja kentällä. Sirutarkastukseen mennessä se kiskoi siksi kentälle. Annoin sen lopulta katsoa vähän toisten tokoilua, jolloin se rauhoittui, lisäksi asennemuutokseen auttoi agilitykisojen hälinän puute.

Juoksutarkastuksessa ei ollut ongelmaa. Luoksepäästävyydessä Lykky istui paikoillaan eikä välittänyt, vaikka tuomari rapsutti sitä kaulasta ja niskasta. Paikkamakuussa se kävi ekalla käskyllä alas sfinksi-asentoon, piti minuun kontaktin makuun ajan ja nousi ekalla ylös. 

Sitten odotimme noin 2 tuntia omaa vuoroamme. Lykky sai olla autossa, paitsi annoin sen hetken katsoa toisten tokoilua, kuten jo mainitsinkin. Katsoin muiden koirien suorituksia. Pisteitä otettiin pois virheistä ja kymppejä ei juuri näkynyt, linja oli sama kuin vuosia sitten. Otin Lykyn ulos paahteeseen, kun edellinen aloitti suorituksen. Tottistelin vähän. Pikkuisen jännitti.

Kehässä Lykky seurasi kauniisti. Se tuli hyvällä vireellä, omalla tyypillisellä tavallaan. Ei painanut yhtään. Taluttimetta se seurasi vielä vähän paremmin. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä oli nopea, sivulle koirakaverini nousi vasta käskystä. Luoksetulossa Lykky ennakoi himpun, siitä pistemenetys. Liikkeestä pysähtymisessä Lykky lakosi maihin. Sanoin käskyn jämäkämmin kuin treeneissä eli meni minun piikkiini. Hyppy oli hyvä ja seisominen jämäkkä, koira ei ennakoinut sivulle istumista. Vire kesti koko suorituksen hyvänä, tosin en sen laskua BH:n jälkeen epäillytkään. Koira oli hiljainen ja innokas. Kehuin sen hillitysti suoritusten välissä ja pidin käytännössä käskyn alla koko ajan. Tulosrivi:

Luoksepäästävyys 10
Paikalla makaaminen 10
Seuraaminen kytkettynä 9.5
Seuraaminen taluttimetta 10
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10
Luoksetulo 9
Seisominen seuraamisen yhteydessä 0
Estehyppy 10
Kokonaisvaikutus 10

Kokonaispisteet 176/200, ykköstulos, sijoitus 4. 

Tuomari jakoi osallistujille paperit. Kätellessämme hän kehui Lykkyä vakavana ja hiljaa yhdellä sanalla. Kiitin. 
Kuvat: EJP

P.S. Video on tulossa, jahka saan sen käsiteltyä.

13 kommenttia:

Eeva kirjoitti...

VAU!!! Hienoa!! Onnea tuhannesti, hienoa että uskaltauduit kokeeseen. :)

Sara kirjoitti...

Onnea! Hyvät pisteet :)

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Kiitos molemmille! - Ilman tuota nollaa olisi ollut vähän paremmat pisteet. :)

Satu kirjoitti...

Onnea upeista pisteistä!

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Kiitos!

laura kirjoitti...

Onnea! :) Lykky nyt ei järin yllätä osaamisellaan mutta kiva että selvisitte siitä paikkamakuutuskasta. :D Avoon seuraavaksi?

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Kiitos! Avoon varmaan seuraavaksi, mutta ei ole kiire. Mm. kaukojen opetus on ihan alussa.

Hanna kirjoitti...

Vau mitkä pisteet! Onnea hineosta tuloksesta :)

Anonyymi kirjoitti...

oletko ajatellut Lykkyä luonne testata yhtä nuorena kuin Lystin? Lysti kun on ja oli jo silloin mielestäsi täysin pas..ka koira.Kantsii testauttaa toinen kanssa saman ikäisenä.Minulla on sinun kisakavereiden kuvaamia videoita millainen koira on kisatilanteessa ja millainen sinä olet ohjaajana....Herkkä koira on herkkä,mutta kyllä se ohjaaja on aikamoisen tärkee.Tsemppiä kaikkeen jatkoon.terv.jaana silvo

Sarianne kirjoitti...

Ohjaajalla on tottavie väliä, siitä lienemme kaikki samaa mieltä. Arasta koirasta on hankalaa loihtia menestyvä agilitykoira ja silti Eeva on siinä kovalla työllä onnistunut ja Lysti on jo viittä vaille agivalio! :))

Tämä postaus taisi kuitenkin olla Lykyn, joten paljon onnea Eeva ja Lykky! Se on helppoa kun sen osaa! :)

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Hannalle ja Sariannelle kiitokset! :)

Piia kirjoitti...

Hienoa Eeva ja Lykky, siis pelkkiä 9 ja 10, mahatavaa!!!
Ei se luonnetesti muuta hyvää tai huonoa koiraa miksikään vaikka testais kuinka saman ikäsenä. Ohjaaja on huippu silloin kun saa heikommasta koirasta parhaat puolet esiin ja pystyy kisaamaan arvokisatasolla sekä vetelee huippu pisteitä tokokokeesta :)

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Kiitos Piia! :D