torstai 21. huhtikuuta 2011

Nimikkokappale

Oli tuossa puhetta ("Saako lähettää terveisiä suorassa lähetyksessä Sariannelle?"), miten pennulle tulee helposti nimikkokappale. Se on se hitti, joka soi autossa pennunhakumatkalla. Lykyllä se on tämä *KLIK*. Sanat onneksi sopivat (ja herkistävät minua). Niin - poikani heilutti Lykyn tassua "Hei, hei!", kun lähdettiin kasvattajan kotipihasta. "Älä enää", sanoin, tuli niin haikea olo.  

No Lystillä Se Kappale on Happoradion "Hirsipuu", jossa onneksi nimestään huolimatta sanotaan koiranpentu ja luu.

Pentusektorilla on aloitettu imuttelutottis, siis perusasentoa ja seuraamista ruokaa kourassani. Eilen leikkasin viikarilta kynnet. Lykky oli juuri nukahtamassa eikä välittänyt toimistani yhtään. Juu, ja takapihalta on paljastunut pennun mentävä kolo, joka on pikimmiten tukittava. Pienestä iästään huolimatta napero viilettää sellaista kyytiä, että jo nyt sain tosissani juosta kiinni x 2.

Oli tänään normaalielämääkin. Kävin Lystin kanssa agilityharjoituksissa. Ensimmäisellä radalla Lysti sujahti jaakotuksesta (jota pitää treenata systemaattisesti) 10 metrin päähän A-esteen alastulokontaktille, jossa lihapala odotti. Kontaktit eivät olleet niin kaameita kuin voisivat olla ja pujottelu sujui. Päällimmäisenä jäi mieleeni ikuisuusongelmani: käteni tipahtavat pois ohjauksesta ja tuollaisilla radoilla (3-lk:n?) koiruuden pitää olla kätösissäni - ohjaus ei saa kadota kesken kaiken. Enhän mökkiteilläkään irrota käsiäni auton ratista tai muinaisina esteratsastusaikoina tiputtanut ohjia kesken radan. Siis joku mielikuva minun täytyy tähän saada, koska ongelmaa en muuten saa korjattua.

No toisella radalla mentiin pätkä ensimmäistä toiseen suuntaan. Nyt oli suoran päässä takaaleikkaus järkevin kuvio, mutta ajoitus hakusessa. Jos stoppasin liian aikaisin, jätti koira kiertämättä pitkittäin olevan esteen. Jos rynnin ilman jarruja perille, ei ollut hyvä. Olisi niin tärkeää tietää oman koiransa etenemisvauhti! No kontaktit olivat nyt hyvät ja sillä tavalla ihan ehjä rata. En kyllä tajua, miten voi pitää paketissa sekä kontaktit, kepit ja eri ohjauskuviot ja pitää koiralla välipäiviä tai edes välitunteja.

Laitetaan loppuun vielä agilitykuvat viime lauantailta, kuvat ovat jälleen Mika Virtalan ottamia:
P.S. Yksi pieni lentokonekorva nukkuu nyt jalkani vieressä. :}

Ei kommentteja: