lauantai 16. huhtikuuta 2011

Onpa edustettu

Tänään oli kolme starttia kotikisoissa ja voin sanoa, että kun viimeisimmälle radalle kuulutettiin mitä seuraa "edustetaan", niin sana sai aivan uuden merkityksen. Kahdelta eka radalta on video, mutten nyt jaksa ladata. Pitkän ja rankan päivän vuoksi kasvoja kuumottaa aurinko häpeän lisäksi. Selkä ei pahemmin suuttunut, mutta neljästi leikattu oikea polvi keräsi vettä reilusti. :( Tuntuu kuin siinä olisi kierukka vähän huonosti (sellaistakin siitä on kerran korjattu), mutta en nyt ala katastrofoida sen enempää.

1. rata, hyppäri: Mikähän täällä meni pieleen? No joo. Kepeille oli u-putkelta lähestyminen umpikulmaan ja vähän takaviistoon. Vedin Lystin nenästä ja se ehti taipua uudelleen vasta kolmanteen väliin. Alusta pujottelu uudelleen, ok. Sitten oli sellainen tiukka oikaisu, jossa en ehtinyt Lystiä kääntää - hyppy väärältä puolelta ja hylky. Toisessa kohtaa Lysti irtaantui hyppäämään esteen, jota ei kuulunut suorittaa.

Tiesin etukäteen, mitkä kohdat ovat vaikeita ja missä en ehdi ohjata tai paremminkin kääntää Lystiä - edistystä sekin. En näihin keksinyt parempia ohjauksia, joten tulos oli hyl. Lystin vire oli kerrassaan mainio, se ei varastanut lähdöstä, silti tykitti täysillä.

2. rata, agilityrata: Lysti näki pari edellistä koiraa radalla ja kuumui aivan älyttömästi. Tokoilin tämän huomattuani ja jotenkin se keskittyi, mutta tiesin ratsastavani pommilla. Olin päättänyt, että jos koira ei kontaktille pysähdy, rata loppui siihen. Lähdössä Lysti pysyi taas nätisti. Tällä radalla luotin kepeille lähettämiseen ja kannatti. Maltoin itsekin odottaa, että Lysti haki. Keinu oli noin 7. este, Lysti ei sille kivunnut, vaan ampaisi kentän päätyyn, tuli takaisin ja sitten keinu oli kohtalainen. Putki ja rengas ok, mutta jo puomin päällä näin, että rauhoitus- ja herättelysanoista huolimatta kuulo ei pelaa, alastulolla se ei pysähtynyt, vaikka kontaktin otti. Päätin lopettaa radan. Koira lähti puomia takaisinpäin ja sillä keitti radan lopetus. Jos selkäni olisi terve, olisin kantanut radalta pois. Seuruutin sen sijaan. Tämän jälkeen ajattelin, miten uskallan viedä sen kolmannelle radalle tai kestääkö koirani hermot ylipäänsä agilitya. Tiesin, että Lystin vire heittelehtii, joten arvelin, että se todennäköisesti laskee kolmannelle sopivasti.

3. rata, agilityrata: Lysti ei kuumunut ennen lähtöä ja oli hyvässä vireessä. Ei taaskaan varastusaikeita. Tein alussa N-L Linnan opettaman estemerkkauksen ja se onnistui hyvin. Puomilla kontakti hyvä ja sen avulla sain Lystin oikeaan päähän U-putkea, vaikka väärä pää oli hollilla. U-putken pää syötti väärälle esteelle ja tässä unohdin tehdä pakkovalssin, kuten olin suunnitellut ja Lysti hyppäsi sen väärän. Tästä jatkettiin oikealle radalle, nyt keinukin meni ilman ohijuoksua. Muurin jälkeen oli kepit hyvässä kulmassa, mutta nyt niiden haku ei onnistunut. Takaaohjaukset loppukiemurassa menivät kuten pitikin.

Opit:
- Kontaktitreenit jatkukoot
- Keppitreenit myös, mutta luota Lystin hakukykyyn
- Treenaa kepeille menoa muurin jälkeen
- Koira mahdollisimman pimennossa ennen starttia
- Kisa- ja harjoitustilanne ovat aivan eri planeetalta ja vaikka tämä meidän kisaaminen kuulostaa ihan hirveältä, niin kyllä esim. kontaktit on koeponnistettava myös kisoissa. 

Ei kommentteja: