tiistai 12. huhtikuuta 2011

Vaihteeksi tokoa

Eilen teetin pihalla kaukoja kaksi sarjaa 10 metristä lapion ja takapalkan avulla. Hyvin toimi Lysti. Kaikki jäävät eli maahan, seiso ja istu sujuivat kerralla kuten kuuluu. Yhden luoksetulon pysäytyksen otin ilman takapalkkaa, hyvä oli sekin.

Tänään oli ryhmä-toko. Paikkamakuussa menin piiloon, kesto oli 3 min. Lysti makasi nätisti. Ylösnoston jälkeen otin sitä kaulapannasta kiinni ennakoiden sitä mikä käy joka kerta. Viereinen koira palkattiin riehakkaasti ja kun palkattava koira syöksyy 2 metrin päästä kohti pallon kera tai ilman, niin Lysti ärähtää (ja syystäkin). Onneksi ei käynyt kummemmin, kun vierailija pyydettiin heti pois. Kurjaa silti. Yritän mahdollisella ensi kerralla saada suuni auki ennen paikkamakuuta, jotta palkkaamissuunnissa olisi joku tolkku, jottei tartte kotona jurputtaa.

Yksilöliikkeenä treenattiin ruutu ja kaukot, Niina opasti. Ruutuun Lysti meni iloisesti alustan päällä olleen ruuan luokse. Siinä Niina suositti vain pysäytystä, ei maahanmenoa. Hän myös siirtyisi ruuasta lelupalkkaan, jottei koira jatkossa haistelisi ruudussa maata, vaikka alustaa kuinka käytänkin. Otettiin 2 otosta narupallon kera. Näitä vaan lisää eri suunnista. Ehkä tässä voisi joskus edetä.

Kaukoissa oli Lystin edessä agilityesteen rima ja takana takapalkka. Hallista takaa kuului toisen koirakon ääniä. Lysti niitä kuulosteli ja kontakti oli enemmän siellä kuin minussa. Se myös eteni, yksi tassu tuli esteriman yli, tekniikkaa ei kehuttu. Älkää siis tehkö miljoona teknisesti moitteetonta toistoa sisätiloissa 2 metrin päästä, tekniikka ei siirry ulos. Niinan mukaan kepin avulla tekniikka ei korjaannu, joten en nyt tiedä ketä uskoisi. Joku hyväkin siirtymä saatiin, siitä palkka ja kiitos. Minun pitää olla erittäin tarkka mistä palkkaan.

Tällä viikolla pitäisi hakea toko-ryhmään. Ennen toko-treenejä puuttuu se fiilis mikä on ennen agi-treenejä. Jotenkin toko ei vaan nappaa kuten agility. Toisaalta ei tokoilu kamalaakaan ole, ryhmä ja vetäjät ovat mukavia. Lystille tekee häiriötreeni hyvää (jos kohti syöksyviä bortsuja ei lasketa). Tiistaisin tulee samaan aikaan televisiosta tosin kivaa ohjelmaakin. Kertonee jotakin motivaation asteesta.

2 kommenttia:

Pamu & Hirmut kirjoitti...

Sariannen blogista siirryin tänne Lystikkääseen menoon. :D

Muutaman TOKO-kommentin sinulle heitän - koska oon fanaattinen tokoilija - vaikka tietysti näin blogijuttujen välityksellä on vähän vaikea vinkkejä antaa. :oP En käyttäisi ruudussa makupaloja, koska koira alkaa helposti etsiä makupaloja, jos niitä ei ruudusta jollain kerralla heti löydykään. Omille koirilleni on toimivimmaksi osoittautunut kosketusalusta. Pidän alustaa harkoissa ruudussa melkein aina. Joskus harvoin teetän ruudun ilman alustaa.

Kaukoissa kannattaa minusta vahvistaa oikeaa suoritustekniikkaa "makupalakädellä". Jonkun vaihdon voisi esim. tehdä ensin 1-2 kertaa käsiavulla auttamalla ja kokeilla samaa heti perään muutaman metrin päästä ilman käsiapua + takapalkalla. Poppaselle ei jalkojen eteen laitettava keppi, harjanvarsi tms. toimi ollenkaan. Se paineistuu siitä liikaa.

Mukavaa kevättä Lysti ja kamut! :) Peukkuja kisoihin!

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Hei!

Kiitos vinkeistä! Kosketusalustasta oli tiistaina puhe, mutta en ole Lystiä siihen opettanut. Ehkä olisi aika...? Kaukoissa voisin kokeilla tuota "ensin avitusta - sitten metrien päästä", ei kaikki talvella opeteltu voi noin vain kadota. Täällä myös paineistumisongelma, kun laittaa mitä tahansa koiran tassujen eteen.

Kivaa kevättä myös teille!