keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Agia ja tokoa

Eilen käytin koiria keskenään metsässä. Eivät enää leikkiä lyö kuten alkusyksystä, jolkottelevat kaveruksina ja haistelevat itsenäisesti. Lykky on selvästi aikuistunut. :/

Lykyn kanssa on hiottu keittiön matolla perusasentoa ja erityisesti pieniä siirtymisiä, peruutusta ja käännöksiä. Peruutuksessa koira edelleen välillä melkein kaatuu selälleen, mutta välillä väläyttelee kykyään siirtää takapuoltaan himpun taaksepäin.

Tänään otin molemmat mukaan agilityhallille. Molemmille oli hyppytekniikkana yksittäishyppy. Lykyn alastulo on pehmeämpi kuin Lystillä.

Lykyn kanssa tottistelin alkuun, seuraamista 1-4 askelta, palkkasin narupallolla. Rengasta se sai hypellä minikorkeudella, yhtään kertaa ei loikannut ohi. Mutkaputkeen lähetin normaalia kauempaa, kivasti haki oikean suun ohjaukseni perusteella. A:lla otin alastulon 2o2o:ta perusasennon kautta kosketusalustalle, hyvin hoksasi jo sivulle pyytämättä. Puomin yhden kappaleen asetin maahan, nyt hurtta ravaa sen kauniisti "kiipee"-käskyllä, ei livennyt tassu kertaakaan. Ihan kuin olisi salaa harjoitellut. Pysähtyminen päähän olikin jo hankalampi juttu, mutta tasapaino ja jalkojen hahmotus onneksi kehittyvät jatkuvasti.

Lysti jatkoi A:n ja putken erottelua. Puomi oli kasassa, sillä jatkoin 2o2o:ssa häiriöharjoituksia. Pujotellessa klo 8 kulma on edelleen vaikea, jos lähetän ulkopuolelta. Sisäpuolelta on iisi juttu. Pakkovalssia kokeilin myös, Lysti tulee siitä helposti läpi. En tiedä tarvitsenko edes koko ohjausta, en ainakaan tuolla läpijuoksuvarmuudella.

Alla on sunnuntainen kuva Sienestä ja Lystistä:


P.S. Tänään molemmat, Lykky & Lysti, tasan 21.6 kg.

2 kommenttia:

sarianne kirjoitti...

No onpas tytöt synkronoineet sitten painonsa :D Vieläkö teillä on noin lumista? Meillä on tänään satanut vettä ja räntää ja tiet on loskaa/vettä täynnä. Huomenna menee pakkaselle; tulee "kivat" kelit ulkoilla..

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Piti ihan kahdesti punnita, että voiko pitää paikkansa. Lykky kyllä tarttee lisää lihaa luitten ympärille. Tänään oli +1, mutta lunta tulee reippaasti. Ehkä talven puolella pysytään koko aika.