sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Sanasta naista

Oli tilaisuus lunastaa uudenvuodenlupaukseni Lystin kanssa kisamaisissa olosuhteissa.

Ensimmäisellä radalla jo neljäs este oli A. Hurtta vonkaisi ja loikkasi, pyysin sivulle, kävelin tyynesti maaliin ja siitä edelleen autolle. Ei edes ottanut päähän, olin niin valmiiksi miettinyt asian.

Toisella radalla hurtta oli liekeissä jo lähdössä, oli jo viereltäni varastaa, radalla oli nopea. Puomi oli neljäs este, siinä Lysti pysähtyi, mutta jatkoi vähän ennakoiden. Jatkoin rataa. Pian tuli A, jolloin koira vonkaisi, loikkasi kontaktin yli, ansaitsi sillä itselleen seuruutuksen ja keskeytyksen.

Olin itsestäni ylpeä näiden mittelöiden jälkeen. Onneksi en ole ainut, pari kohtalotoveria löytyi myös. Tosin ajattelin, että mikäli Lysti kovin kovapäiseksi osoittautuu, vastaavista tilaisuuksista tulee lyhyitä.  Toisaalta agilitysta ei tule mitään koiran kanssa, joka sinkoaa kontakteilta minne sattuu. Jatketaan näin toistaiseksi, paitsi kiristän sääntöä vielä niin, että harjoituksissakin koiruus pääsee autoon tai ainakin hallista ulos miettimään syntyjä syviä murrettuaan osaamansa osu-käskyn.

(Lisäys klo 21.18: Ei jännittänyt yhtään.)

4 kommenttia:

Eeva kirjoitti...

Mä näin unta, että Gimma varasti lähdössä ja juoksi kontaktien läpi.. Saas nähdä miten meille käy. Ajattelin yrittää tällä viikolla oikein vetää Gimmaa läpi kontakteista, katotaan saanko malia ansaan..

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Meillä on ongelma se, että koira ei kuumu missään niin kuin kisoissa ja siinä vireessä ei kuule mitään. Harjoituksissa en siis saa ilmiötä näkyville.

Pidät vaan johdonmukaisen linjan Gimman kanssa. Tuskin se lähtöjä ja kontakteja yhtäkkiä alkaa ryssiä.

Sarianne kirjoitti...

Meilläkin on ollut tuota ongelmaa, ettei Aksu kuumu niin paljon treeneissä, kuin kisoissa. Tosin, siitäkin päästiin. Nyt pienen tauon jälkeen se on aivan holtiton myös treeneissä.

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Tuo taas on ollut treeneissä hyvä. Lycka till vaan sullekin!