lauantai 7. tammikuuta 2012

Talvista tottista ja agia

Koska mahallaan makaaminen ja liikkuminen ovat ainoat järkevät olotilat, mieluiten liikun hyödyllisesti.

Pk-kentällä Leilan kanssa: Lykyn kanssa seuraamista pallo kauluksen alla, askeleita 3-5 tai 2 askelta ja pysähdys. Välillä paikka sivuttaissuunnassa seilasi 5 cm, mutta muuten oli hyvä vireen ja suoruuden kannalta katsottuna. Täytyy katsoa, että koira istuu suorassa ennen kuin lähdetään liikkeelle. Luoksetulossa laitoin pallon vasempaan takataskuun ja näin kaksi erittäin hyvää luoksetuloa parista metristä. Vinous korjaantui, huippujuttu! Pitää olla tarkkana palkan kanssa jatkossakin.

Agi-hallilla ensin Lystin kanssa hyppytekniikkana etäisyyssarja 6-6-12 x 3. Lystistä oli järkevintä ottaa toinen laukka-askel ennen viimeisintä hyppyä. Parempi tämä oli kuin viimeksi. Ehkä ensi kerralla sama eri etäisyydellä? Toisena A-esteen ja mutkaputken erottelua. Pääosin ok, mutta lähempään putkeen oli vaikea saada sen jälkeen, kun koira oli sisäistänyt A:n. Kontakti taas hyvä, palkka lensi, itse jatkoin juoksua. Ensin koira lähti ilman lupaa palkalle, sitten malttoi pysyä. Kolmas juttu oli pujottelu 6 kepillä ja keppien jälkeen U-putki tyrkyllä. Nyt Lysti pujotteli joka saakka loppuun ja katsoi ohjaukseni, uskoi myös ulkokädellä vedätystä. Klo 8:sta oli pujottelu vaikeaa, jos olin ulkosivulla. Tässä helpotin kulmaa. Jatketaan ensi kerralla teemaa.

Lykky teki saman hyppytekniikkatreenin ja onnistui saamaan toisen riman takajalkojen väliin hypätessään. Toistoilla se taas petrasi. Sen taktiikkana oli yksi laukka-askel viimeisessä välissä. Sille toistoja 4.

Tekniikkateemana oli valssi, ei koira varmaan edes huomannut erilaista ohjausta. Takaakierron se menee sujuvasti, twistinä tällä kertaa. Rimoja ei ollut hypyissä edelleenkään. Rengas oli minikorkeudella ja sen se lukitsee sen hyvin. Ei kertaakaan mennyt ohi. Kosketusalusta oli mukana, siihen otatin osumia. Sivulletulon kautta harjoiteltiin A:lla kontaktia. Kait se joskus siitä uppoaa mieleen. Puomin osaa en siirtänyt, on liian painava tässä kunnossa yksin nosteltavaksi.

Ei kommentteja: