torstai 9. lokakuuta 2014

... wants to rule the world

Tulin äsken treeneistä. Radiosta kuului sopivasti yksi 80-luvun suosikkini: Everybody wants to rule the world. Se sopii vähän teemaan, kun Lykyn kanssa puuhailee.


Viikkotreenissä mentiin maanantaista rataa vähän eri lailla numeroituna. Siinä oli tiukahko käännös putkeen, pakkovalssi, slalomia, leijeröinti kepeillä + hypyltä niisto, välistävedot. Lykky tiputti kerran riman, kun liian läheltä ohjasin sen pakkovalssiin. Muuten meni radan hienosti. Välistävetoja treenattiin. Työntämällä on yhteentörmäyksen riski hirmuinen. Vetämällä tuntui nyt aika sujuvalta. Rytmittäminen taas on liian tarkkaa hommaa ja mulla jotenkin vaikeaa. Jos meinaan välistävetoja jatkaa työntämällä, koira pitää opettaa niihin erikseen.

Treenasimme puomin ylömenoja (noin nro 475:een saakka) niin, että käskytin Lykkyä jo ennen 65-senttistä hyppyä. Koska täppäsi upeasti eikä rima heilahtanut, haettiin vähän vauhtia ja kiihkoa putken kautta. Ei auttanut, taaskin rima pysyi ja ylösmenokontakti oli hyvä. Eihän siinä mitään. :)

Ulkona harjoittelimme pituutta. Otan siihen nyt oman käskyn "pitkä". Kerran Lykky osui viimeiseen kalikkaan, sitten otti tarkasti ja osasi tehdä myös tiukkoja käännöksiä. Pituutta täytyy treenata vielä muutenkin, mm. ennen seinää ja putkea. 

Ulkona harjoittelimme myös keinun kontaktia. Otatin sitä niin, että muuri oli ensin ja käskytin jo ennen sitä. Ekalla koira ei täpännyt ideaalisti, mutta toistoilla sitten kyllä.

***

Ei kommentteja: