maanantai 30. maaliskuuta 2015

Hyppytekniikkaa

Tänään on kulunut 4 viikkoa Lykyn leikkauksesta. 2 viikon kohdalla sillä oli irtiololupa. Aiempi Lystin sterilointilääkäri ohjeisti, että agilitya voi mennä täysillä 4 viikon kohdalla. Lystillä kokeilin ensimmäisiä matalia hyppyjä vasta silloin ja se hyppäsi silloin vähän kireän näköisesti. Noin 6 viikon kohdalla Lysti hyppäsi normaalisti. 

Fysioterapeutit sanovat, että koiran mahan täyteen paranemiseen menee 2-3 kk. Ihmisillä kielletään nostelu ja ponnistelu 3-4 viikon ajan umpilisäkkeen poiston jälkeen. En tiedä, miten verrannollista ihmisen ja koiran paranemisvauhti on.

Otin Lykyn mukaani hallille. Siltä ei puuttunut motivaatiota. Teetin hyppytekniikan etäisyyden arviointia. Ensin kaikki 4 rimaa oli 15 cm:ssä. Koska meni hyvin, nostin aina viimeisintä rimaa ja lisäsin sen etäisyyttä hiljalleen. Matalammilla korkeuksilla Lykky ei ojentanut takajalkojaan ja pohdin, onko sen maha niin kireä, ettei voi. Noin 50 sentissä takajalat ojentuivat. Korkeammalle en rimaa nostanutkaan. Teetin muutaman käännöksen myös. Palkattuani Lykky juoksi muutaman kerran putkeen.

Lopuksi leikitin vieheellä. Sitten käveltiin ulkona. Lykky piti lelua suussaan ja haki tiuhaan katsekontaktia tyytyväisen näköisenä.

Ei kommentteja: