sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Lystin kisaviikonlopun toinen päivä

Ilmoitin Lystin kisoihin viikonlopun kahtena päivänä. Halusin testata, mikä on turnauskestävyytemme. Teki mielikin kisata 3 viikon tauon jälkeen.

Radat olivat Johanna Nybergin. 

Ensimmäinen oli agilityrata. Tutustuin aika hällä väliä -tunnelmilla rataan, koska olin päättänyt ottaa Lystin jo startista pois, jos röyhkeästi varastaa. (Näin sitä ollaan loogisia.) Lysti kestikin paikallaan, koirilla on aika hyvät aistit näissä asioissa. Lähtöhypyn jälkeen sukellettiin u-putkeen, miltä hypylle, jolle oli järkevin tehdä inhoamani yhden siivekkeen ympäri kierrätys. Tein sen pyörittämällä ja lähetin Lystin A:lle. Sillä piti ottaa reilusti sivuttaisetäisyyttä, koska A:n alla oleva putki oli edessä. Lysti otti A:n alastulonkin opetetusti, vaikka paikka oli haastava. Ohjasin hypyn kautta putkeen. Putkesta tultua piti losottaa aika vauhtia, jotta ehdin ohjata 2 hypyn suoran päähän kolmannen hypyn takaakiertoon. Ehdin. Siitä muuri ja u-putkeen, jolta hyppy ja kepeille sulkukulmaan tosi nurjasta kulmasta. Olin suunnitellut pakkovalssin. Ehdin. Samantapainen kulma oli muuten eilen Jyväskylässä. Ohjaus toimi taas. :) Sitten takaakiertohyppy, vähän vekkasin ennen seuraavaa, jottei Lysti sujahtanut ansaputkeen ja taas muutama hyppy, joista viimeisimmän jälkeen 180 asteen käännös takana leikaten ja rytmittäen (!) ja puomi. Lysti teki puomin virheettömästi. Vielä viskileikkauksella hyppy ja maaliin. Radalta 0, sijoitus 4. noin 44 koirakosta. 

Toka agilityradalla törkkäsin Lystin väärään putkeen kolmannen hypyn jälkeen, muuten tehtiin suunnitelmien mukaan. Tälläkin radalla se otti kontaktit hyvin. 

Kolmas oli hyppäri. Siinä käänsin Lystin kuonon jo ekan hypyn jälkeen kohti toista hyppyä ja varsinkin u-putken oikeaa päätä. Lysti luukutti putkeen. Sieltä pari hyppyä ja kolmas takaakiertona, pimeään u-putkeen. Sieltä 3 hypyn slalom, kepeille. Keppien jälkeen valssasin, jotta sain puolen vaihdettua. Hyppy ja u-putkeen. Juoksin putken "nurjaa" puolta. Lysti tuli hyvin ulos, siitä rengas (?), pussi ja vähän kiemurainen loppusuora diagonaalisesti läpi kentän. Nollalla maaliin, taas sijoitus 4. 44 koirakosta, hyppyserti meni kolmannelle 0.10 sekuntia nopeammalla ajalla. Olisi vaan pitänyt olla nopeampi.

Olen Lystiin tyytyväinen, se kiittää luottamuksesta ja vedätyksestä. Olen jopa omaan ohjaukseenikin tyytyväinen, erityisesti eka radan rytmitykseen ennen puomia. Rytmitykset kun tuppaa aina unohtumaan.

***

Aamulla jumpattiin Lykyn kanssa: kavaletteja ja ristikkäisten jalkojen nostoa. Jalat alkoivat painaa 36. noston kohdalla, lopetin siihen. Temppuna opetin jalkojeni pujottelua. 

Eilen vieheleikitin sitä vähän aikaa. Lisäsin leikkiin aika lailla hallintaa. Huudahdin yhtäkkiä "irti", jolloin Lykky irrotti otteensa. Huusin "irti" myös kesken saalistuksen. Tällöin Lykky luopui. Samaahan teen agilityssa, jos se tekee virheen etäpalkan kanssa. Etäpalkka vaan ei liiku yhtä houkuttelevasti. Pohdin oliko vieheleikitys liian aikaista vai ei, mutta koiran pää vaati sitä selvästi. En usko, että kamalasti liian aikaista, koska se olisi saanut juosta irti jo 2 viikkoa sitten.


Ei kommentteja: