lauantai 28. maaliskuuta 2015

Lystin kanssa kisoissa

Tänään kisattiin Lystin kanssa jo aamusta. Tuomari oli Arto Laitinen, jonka radoille menen vastakin. Jo aiemmin olin sopinut itseni kanssa, että ohjaan nopeammilla ohjauksilla ja vähän riskillä, koska pakkonollat on kasassa. 

Eka rata oli hyppäri. Heti alussa oli putkiansa, jonka vältin valssilla. Toinen hankalampi paikka oli kepeille meno jännästä kulmasta, sisäänmeno vielä ihan laidan vierestä. Ohjasin tämän ulkokautta ja Lysti haki kepit hyvin. Saatiin 0, tultiin toisiksi 0.14 sekunnin erolla voittajaan. 

Agilityradalla kokeilin, mitä tapahtuu, jos en käskytä puomin alastulolla pysähdykseen. Viimeksi kisoissa Lysti himmasi ennen kontaktia ja hyppäsi lopulta sen yli. Ei auttanut taktiikkani, Lysti loikkasi komeasti. Lopussa tuli vielä hypylle kielto, kun hävitin Lystin näkökentästäni. 10 vp siltä radalta.

Toisella agilityradalla päätin kokeilla kuitenkin pysäytystä puomin alastulolle. Ennen puomia meidät oli jo hylätty, koska vahingossa työnsin Lystin takaakiertoon. Puomilla Lystillä reistasi kuulo ja se loikkasi. Tuomarin luvalla otettiin puomi uusiksi, jolloin kuulo reistasi yhä, mutta vähän vähemmän. [painaa mietintämyssyn syvemmälle päähän, jottei sotkisi koiraa vielä enemmän]

Ei kommentteja: