sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Meillä on ilo esitellä

On uskomatonta odottaa, jännittää ja seurata pentuetta jo suunnitteluasteelta saakka. Tässä on yksi pentu (merkkien perusteella juuri meidän) 5-viikkoisena sylissäni:

 Tällä tutustumisreissulla ikää on 6½ viikkoa:Ja nyt vieressä matollani makaa malinois-pentu, jota kutsutaan ainakin toistaiseksi nimellä Lykky. Nimen valinnasta voisin kirjoittaa monta sivua, mutta lyhyesti todettakoon että pentueen nimi alkaa L:llä ja monta eri vaihtoehtoa on pyöritelty. Lopulta Lykky valikoitui siksi, että nimi sai parhaat yhteispisteet (pojan ja minun antamien pisteiden summa). Epäröin pitkään, erottavatko koirat nimensä ja testasin asiaa Lystillä - se ei reagoinut Lykkyyn.

Korvat ovat muutamassa päivässä nousseet sivulle ylös sen verran, että takaa pentu näyttää lentokoneelta. :) Kotimatkalla Lykky nukkui suurimman osan ajasta poikani sylissä, välillä katseli maailmaa, oli koko matkan aivan hiljaa. Kotiimme pentu tutustui häntä pystyssä itsenäisesti. Olemus on tyyni. Puruotetta on saatu maistaa pari kertaa, kyllä löytyy voimaa pienistä leuoista. Tarkoitus olisi harrastaa jatkossa agilitya, tokoa ja ehkä viestiä.

Lystin reaktio jännitti, koska se ei ole minkään asian suhteen varma. Tutustutettiin koirat toisiinsa ei kenenkään maalla. Lysti oli minulla, Lykky pojalla. Lysti hinkui tervehtimään pentua, pitkään haisteli häntä heiluen. Kotona haistelu vaan jatkui ja leikin alkeita on jo otettu. Lysti läähätti, oli selvästi myös hämmentynyt uudesta tilanteesta. Kun pentu unissaan vingahtelee, Lysti käy sen haistelemassa.

Käytin Lystin äsken pidemmällä lenkillä ja otettiin tokoa. Seuraamista, siitä maahanmeno, seisominen ja istuminen. Luoksetulon teetin pysäytyksen ja maahanmenon kera. Kaukoista otin m-i-s, ei etenemistä. Lopuksi oli tottiksen eteenmenon vuoro, hyvä sekin, joten suorituksia tuli kaikista vain yksi. Pallo oli palkkana ja hyvin maistui koiralle.

Nyt molemmat koirulit makaavat olohuoneen matoilla. Pennun ottamisen ja haaveen toteutumisen iloon sekoittuu myös huolta - osaanhan varmasti viedä pentua oikein jne. Mukavasti rutinoitunut elämä aikuistumassa olevan koiran kanssa muuttuu joksikin aikaa. Suuri helpotus on toistaiseksi hyvin sujunut yhteiselo koirien kesken.  Eiköhän tämä ala tästä lutviutua. Pentu ainakin tuntuu omalta.

9 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Onnentäyteistä pentuaikaa ja pitkää, onnekasta ja tulosrikasta yhteiseloa!

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Kiitos!

Sara kirjoitti...

Ohoh, nyt sinulle sitten tuli se pentu! Ehdinkin jo miettiä tätä yhteen väliin... Onnea pupsista ja tsemppiä jatkoon :) Soma se ainakin on.

sarianne kirjoitti...

ONNEA!!!!! :)) Ja nimi on ihan paras!

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Kiitos molemmille!

Eeva kirjoitti...

VAAAAUUU! Taitaa olla kotoisin samasta paikasta kun minun podengo?

Onnittelut hyvästä valinnasta ja pitkää pinnaa... ;)

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Joo - samasta paikasta. :) Vaikuttaa pentu niin sinnikkäältä sähikäiseltä, että kärsivällisyyttä koetellaan vielä pari kertaa. Nyt pieni nukkuu jalkojeni päällä.

Eeva kirjoitti...

Olet varmasti tehnyt hyvän valinnan niin yhdistelmän kuin kasvattajankin suhteen. Itse olen ainakin ollut tyytyväinen. :)

..Tärkeintä on se, että pentu tuntuu omalta. Kyllä siitä se elämä lutviutuu vaikka hermoja tuollainen pentu/nuori koira tulee koettelemaan välillä aika kovasti (jos ei sitä vielä olet tehnyt). :) Toivottavasti pentu tulee täyttämään saappaasi ja saat siitä tasapainoisen ja kivan harrastuskaverin. On se harrastaminen vaan kivempaa toimivalla pelillä. :)

ps. toivottavasti sulla on vakuutus...maleilla on taipumus tapaturmiin... :S

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Minulle suositteli luotettava taho tätä pentuetta + kasvattajaa. Kasvattaja suositteli tätä pentua, sama tuntui minustakin parhaalta ja omimmalta, mikä oli helpotus, sillä luotan tämän kasvattajien arvioon.

Toivon alusta- ja äänivarmaa koiraa, joka olisi sosiaalinen. Eihän mikään ole varmaa, mutta jos omena ei kauas puusta putoa, niin pitäisi olla sellaiseen edellytyksiä. Kiva olisi harrastaa niin, että voisi keskittyä itse asiaan eikä vain siedätykseen, joka ei aina edes tepsi. (Esim. Lystin kanssa ei kisata ukkosella.)

Vakuutus on ollut voimassa 17.4. alkaen. :)