tiistai 15. lokakuuta 2013

Juuttuneen levyn taktiikka

Kyllä. Käännöksiä ja tokoa. Vain koira vaihtui välillä.

Otin Lystin päivällä hallille. Hioin silläkin käännöksiä pienemmiksi. Uusi rata oli valmiina. Siinä päästiin kääntymään ihan tositoimissa eli okserilla. Muurilla kokeilin takaakierto-niistoa. Siinä ohjauksessa Lysti tekee pienen reitin, kun vien kunnolla toiselle puolelle. 

Illalla pääsin kuokkimaan tokoryhmään eli Lykyn kanssa treenasin paikkamakuuta ryhmässä, jossa oli 3 bortsua ja holsku. Alkuun oli kehäänmenotarkastus, missä koirani kiemurteli ystävällismielisesti. Huolta herätti Lykyn vonkuminen. Se oli haljeta liitoksistaan muita koiria ja niiden leluja katsoessaan ja jopa seuraamisessa säesti vonkumalla. Järkyttävää. :o

Paikkamakuurivissä se oli onneksi hiljaa, tipahti heti ja valitettavasti nousi sivulleni ihan yhtä nopeasti, kun sanoin "paikka", käskin uudelleen maihin  ja sitten jäi hyvin. 3 min oltiin piilossa. Lykky oli maannut sfinksiasennossa hiljaa, tarkkaavaisena ja rauhallisena koko ajan. 

Tämän jälkeen palkkasin ja kävelin pihalle. Kenttä oli tyhjänä, tokoilin siinä. Koira oli hipihiljaa. Se varmaan kuumui muiden seurassa? Muiden leluista? Luuli, että mennään agilitya? En kyllä haukuttanutkaan enkä älynnyt käskeä sitä maihinkaan rauhoittumaan, kun ei se ole ennen ollut tuollainen. Ensi kerralla varaudun eri tavalla. Ei se voi tuolla tavalla laulaa.

No kentällä se siis oli hipihiljaa. :) Tein putkeen liikkeitä. Seuraamisessa yhdessä kohtaa yritti painaa, sanoin "Ai!", jolla antoi väljää. Liikkeestä maahanmeno oli hyvä. 

Luoksetulon pysäytys käsimerkillä oli hyvä, kyllä se yhden hitaamman askeleen otti ennen pysähdystä, että vielä äkimmin voisi pysähtyä. Siitä tuli eteen laukalla ja edelleen nätisti sivulle. Palkkasin, koska eka kertaa tehtiin näin putkeen tämä liike muiden jatkona. Liikkeestä seisahtumisessa Lykky meni maihin, korkeammalla äänellä seisahtui nätisti. Tässä pitää muistaa oma äänensävy! 

Kaukoissa kävelin ensin 4 metriin ja heitin possunkieltä palkaksi istumisesta. Sitten loittonin 5 metriin, teetin muutaman heittokaukon ja lopulta ilman palkkaa istu-maa-istu-maa putkeen. Oivasti teki! Tästä piti leluriehuttaa.

Vielä oli hyppy. Lykky hyppäsi aika vinoon, istui kyllä. Tästä otin toistoja namialustan kanssa, jotta saisin sen menemään suorempaan. Yhdestä istumisesta otin sivullekin, jotta koiralla olisi joku kokonaiskäsitys. Kapula puuttui taas, otan sen ensi kerralla matkaan. Ja liikkurointia on treenattava!

Listalle:
  • Koiran äänettömyys
  • Paikkamakuussa vierellä maassa pysymisen vahvistaminen, kuuntelutreeni
  • Liikkeestä seisahtuminen, oma äänenpaino tässä
  • Luoksetulon pysäytyksen eri osia
  • Hypyn paikan ja istumisen vahvistus
  • Nouto
  • Liikkurointi

Juuttuneen levyn taktiikasta: Sitä käytetään oikeasti oman puolen pitämisen taktiikkana. Oli kyse sitten viallisen tuotteen palauttamisesta tai jostakin mistä tahansa muusta jutusta, missä täytyy pitää puolensa. Kuvitellaan esim., että joku perheenjäsen on luvannut viedä roskat, mutta aie ei ole vielä toteutunut. Sanot: "Haluan, että viet roskat." Toinen: "Just tulin enkä ole vielä syönyt." S: "Haluan, että viet roskat." Toinen: "Mutku..." S: "Haluan, että viet roskat."

Ei kommentteja: