keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Lykky-aksaa

Lystillä on taas tassu rikki, joten kävin Lykyn kanssa hallilla. Treenasin must do -listan asioita.
  • Kaikki kontaktit: Otatin vauhtia hypyltä tai putkesta ja harjoittelin rytmitystä, jolla saan Lykyn osumaan ylösmenokontaktille. Osuimme joka kerta. Harjoittelimme myös alastuloja. Vaikka jatkan juoksuani ja heitän pallon, koira ei lähde ilman käskyä. Se siis osaa treenivireessä. Koeponnistamme taidon taas kisoissa tuplavireessä.
  • Kepit: Kahdesti on tehty virhe kisoissa, kun lasken Lykyn edelle ja kirin itse rinnalle tai ohi. Laitoin nyt narupallon houkuttimeksi keppirivistön päähän ja höngin juosta viereen tai ohi. Lykky ei välittänyt. Hyvä. Emme silti koeponnista tätä kisoissa, ellei ole pakko.
  • Päällejuoksu hankalasta kulmasta: Radalla oli valmiiksi kohta, jossa oli n. 270 asteen kulma. Sen jälkeen oli putki. Lykky luki päällejuoksun upeasti. 65 cm:n korkeudella ollut rima ei tuottanut vaikeuksia. Tässä ohjauksessa se on kehittynyt kovasti. 
  • Loppusuora: Sain toisen suoran kombinaatiosta keinu - rengas - hyppy ja toisen A - kolme hyppyä. Asettelin maaliin narupallon ja sinne koira kiisi. Joskus kokeilen ilman palloa, mutten vielä. 
  • Rimat olivat 55-65 cm:ssä. Yksikään ei tipahtanut.
Tässä vaiheessa huilattiin, käveltiin ja jatkoimme kohta tokohallin puolella avoimen luokan liikkeitä.
  • Jätin Lykyn paikkamakuuseen tokohalliin ja kävin sulkemassa agipuolen ovet ja valot. Takaisin tullessani koira makasi rennon ja aktiivisen näköisenä. :)
  • Hypyn jälkeen Lykky jää alokasluokan tyyliin seisomaan. Kun sanon "istu", se käy maihin. Lopulta harjoittelin niin, että jätin Lykyn esteen taakse, liityin kaveriksi hypyn aikana ja sanoin istu. Lykky siirtyisi tässä tosi sivuunkin. Ehkä jatkan kosketusalustalla. Joka tapauksessa minusta oli hienoa, miten Lykky yritti keksiä mitä halusin. Nauroin ääneen ja pörrötin sitä tyytyväisenä.
  • Luoksetulon pysäytyksessä en enää käskytä suullisesti, vaan heitän pallon. Näin tulee napakoita pysähdyksiä. Vieroitan vielä joskus pallosta.
Lopuksi kerron päivän hyvän työn. Hallissa oli taas pikkulintu. Laskin sen vapauteen. Tintti sirkutti kiitokseksi puun oksalta ja tuli hyvä mieli. Siltä varalta, ettei joku tiedä tekniikkaa, kerron: Hallista sammutetaan valot ja ovi avataan. Lintu lentää valoa kohti.

P.S. Kotona Lykyn kaukot onnistuivat 5 metristä ilman harjanvartta. Jes!

2 kommenttia:

hipsu kirjoitti...

"P.S. Kotona Lykyn kaukot onnistuivat 5 metristä ilman harjanvartta. Jes!"

Tässä vaiheessa mä repesin xD

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Ei sentään ilman rautalapiota. :D